Over rot

1

Artikelen 1 Lijsten 1

ALLES IS FERMENTEREN
Zonder dat we er bij stil staan eten we elke dag gefermenteerd voedsel; van yoghurt en kaas bij het ontbijt, koffie op het werk, boterhammen bij de lunch tot 's avonds een plakje worst met een biertje voor de buis. Alles is fermenteren.
Meneer Wateetons neemt je mee in deze wondere wereld van voedselveranderende microben. Over rot - vlot en met humor geschreven - is het resultaat van degelijk onderzoek en beschrijft alle facetten van het fermenteren. Het is daarmee hét fermentatiehandboek voor de hobbykok (én professional) en laat je stap-voor-stap zien hoe leuk, lekker en avontuurlijk het is om thuis zelf aan de slag te gaan: brouw je eigen bier, cider, wijn, leer Thaise vissaus of Indonesische tempeh bereiden, maak je eigen schimmelkaas voor op een plak zuurdesembrood en verras je tafelgenoten met een duizendjarig ei bij hun gefermenteerde thee.
Uiteraard leert Meneer Wateetons je hoe je met eenvoudige middelen je eigen fermentatie- benodigdheden in elkaar knutselt en ontbreken ook de foutanalyses niet.

Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
03 december 2015
Uitgeverij
Good Cook Publishing
ISBN
9789461431226


Artikelen over Over rot

  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €30,95 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Fermenteren is oorlog

door Fabulous Food Fan op 21-12-2015

Fermenteren is gecontroleerde rot, een smakelijke afbraak en oorlog, met micro-organismen als strijdende partijen. Aldus Meneer Wateetons in Over Rot, het handboek voor fermenteren.

Na Over Worst en Over Rook is Over Rot het derde standaardwerk van culinair onderzoeker/klusser en initiatiefnemer van het online initiatief Wildplukwijzer; Meneer Wateetons.

Over Rot is puntig geschreven, bij vlagen...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic