Pijn

32

Artikelen 4 Lijsten 3 Spots 2 Top25's 3

Tien jaar geleden raakte Iris zwaargewond bij een terreuraanslag in een bus. Dat betekende: tien jaar pijn. Intussen heeft ze haar oude leven weer opgepakt en is ze werkzaam als directrice van een school. Haar man draagt haar op handen en de kinderen zijn het huis uit, maar de pijn is gebleven.

Wanneer Iris op een feest Eitan ontmoet, haar grote jeugdliefde die haar destijds als een donderslag bij heldere hemel heeft verlaten, raakt ze het spoor volledig bijster. De wond die hij haar toen bezorgde, is niet minder diep en pijnlijk dan die van de zelfmoordterrorist die zichzelf en een bus drie meter van haar vandaan opblies. Tot haar ergernis en verbazing voelt ze zich nog steeds - of beter: opnieuw - tot hem aangetrokken. Ze betrapt zichzelf op de gedachte haar huwelijk te willen ontvluchten, kleine leugens te verzinnen en alles op alles te zetten om hem weer te zien. Maar kan liefde oude wonden helen? Is het mogelijk om nog één keer opnieuw te beginnen? En wat maakt Iris er zo zeker van dat alleen Eitan, de verrader van hun vroegere liefde, haar kan verlossen van haar pijn?

Zeruya Shalev slaagt er wederom in om op ongekende wijze over de kracht van een oplaaiende passie, over erotiek en zelfbedrog te vertellen. Zelf overleefde Shalev net zo'n terreuraanslag als ze in deze roman beschrijft. Pijn is zonder twijfel haar meest persoonlijke boek en een emotionele reis tot het uiterste, die tot de laatste pagina boeit en betovert.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Ke'ev
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Sander Hoving
Aantal pagina’s
416
Laatste editie
01 april 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Cossee
ISBN
9789059366442 , 9789059366459


Artikelen over Pijn

De zomer in sterren
08 september 2016 4 likes
Hebban Sterrenparade (14)
24 april 2016 2 likes
  Meer artikelen


Door lezers

Boekenbende / Reisschema leesuitdaging 2017
29 december 2016 6 reacties
Boeken met een ster / Pijn - Zeruya Shalev
25 augustus 2016
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Inge Deutekom Hebban Recensent

De liefde heeft vele gezichten

door Inge Deutekom op 12-08-2016

Passie is een begrip dat we overal tegenkomen; we willen allemaal onze passie volgen, in de liefde en in ons werk. Maar passie betekent ook hartstocht en die gaat vaak gepaard met koorts en lijden; de andere kant van de medaille. In Pijn werkt Zeruya Shalev op overtuigende wijze uit hoe een vrouw zich door passie laat leiden en met wat voor dilemma’s en kwetsuren ze wordt geconfronteerd.

Iris is...


Lezersrecensies (1)

Pijn. Met Hoofdletter!

door: lien Gautiers 1 like
Zeruya Shalev Is een schrijfster uit Israël. En wat voor een schrijfster. Ik ben nog niet vaak zo in de ban van een verhaal geweest. Het boek gaat over Iris, een 45-jarige vrouw die Pijn beleeft in alle mogelijke vormen. Ze is het slachtoffer geweest van een terroristische aanslag (de schrijfster...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic