Pitbull

74

Lijsten 1 Top25's 3

In Mechelen wordt een jonge vrouw zo beestachtig vermoord dat zelfs ervaren speurders moeite hebben om hun emoties te bedwingen. Onderzoeksrechter Jos Bosmans is bang dat zijn rustige provinciestad zal worden overspoeld door blinde paniek en zet alle beschikbare middelen in om de zaak open te breken. Maar de tijd dringt, de pers staat te trappelen aan de zijlijn en de speurders staan voor een raadsel. Ze vinden geen motief, geen aanknopingspunt, niks. Dankzij het inlevingsvermogen van topspeurder Dirk Deleu wordt eindelijk een verdachte opgepakt. Benjamin Delaedt, een man van twaalf in een dozijn, heeft de vermoorde vrouw gestalkt. Daar kan geen twijfel over bestaan. Hij gaat zelfs over tot gedeeltelijke bekentenissen. En toch... Deleu twijfelt. Kunnen een banale verliefdheid en een drokenmanseed aan de toog een brave huisvader in zo'n korte tijd veranderen in een obsessief, moordlustig beest?

Als de radeloze Benjamin Delaedt door een administratieve fout te vroeg wordt vrijgelaten, neemt de zaak een perverse wending en moet Deleu afdalen tot in de diepste krochten van de menselijke psyche. Voorbij goed en kwaad. Recht naar de hel.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Pitbull
Serie
Dirk Deleu (9)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
31 oktober 2009
Uitgeverij
Manteau thriller
ISBN
9789022322963 , 9789460410598
Advertentie

Hebban recensie

    Diana Wienholds Hebban Recensent

Pervers moordend beest

door Diana Wienholds op 07-07-2008

Luc Deflo (Mechelen, 27 februari 1958), is een Vlaams schrijver en organisatie-adviseur. Hij debuteerde in 1999 met Naakte Zielen, zijn eerste psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans die meteen genomineerd werd voor de Hercule Poirot Prijs. Na een aantal thrillers rond Bosmans en Deleu (waarvan Pitbull de negende is), stond Deflo voor een nieuwe uitdaging. Weerloos is het...

Lezersrecensies (2)

Pitbull

door: Els Baert 1 like
Toch wel opnieuw een zeer goed boek hoor! Mijn tweede Deflo is zeer goed bevallen!

door: sammy tempels 1 like
Gouden tip: lees dit boek niet... als je niet veel tijd hebt.
Eens je begint te lezen ben je vertrokken en kan je het boek zeer moeilijk wegleggen. Hoewel ik niet echt een Deflo-fan ben is dit een zeer goed boek en voor mij veruit het beste van deze auteur. Terechte winnaar van de Hercule Poirot...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic