Advertentie
Jay
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 8 3 2 2 1 1 0
Volkskrant:
NRC:

Prachtige, dierbare dagen

13

Gelezen 15 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 16 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 2 Spots 2   Topics 0

Na zijn succesvolle romans De schittering valt en Het goede leven keert Jay McInerney terug naar het echtpaar dat het hart vormt van deze eerdere werken, de New Yorkse Calloways. Russell en Corinne lijken het ultieme glamourleven te leiden. Ze bewegen naadloos van een literaire avond naar een chique benefiet, en hebben beide een carrière waar ze veel voldoening uit halen. Samen met hun kinderen wonen ze in een loft in Tribeca en hun zomers brengen ze door in de Hamptons.

Hun droomleven staat echter onder druk. Russell - als zelfstandig uitgever - heeft misschien cultureel veel in de melk te brokkelen, financieel is hij een laagvlieger. Corinne doet vrijwilligerswerk en richt zich op de minderbedeelden in de stad. Langzaam maar zeker dreigen de hoge huurprijzen in New York het gezin uit hun zeer gewilde buurt te verdrijven.

Wanneer de man met wie Corinne in de nasleep van 9-11 een dramatische affaire had zich weer aandient, en Russell op het punt staat een gewaagde, kostbare en potentieel desastreuze deal te sluiten, wordt het huwelijk van de Calloways zwaarder op de proef gesteld dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Prachtige, dierbare dagen is de kroon op het oeuvre van een van de belangrijkste schrijvers van onze tijd.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Hollands Diep
Eerste editie
05 september 2016
Laatste editie
05 september 2016
ISBN
9789048834211 , 9789048834204
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

Een huwelijk in woelig vaarwater

door: Guy Doms 1 like

Na De schittering valt en Het goede leven, staat het echtpaar Corinne en Russel Calloway voor de derde keer centraal in de nieuwste roman van de Amerikaanse auteur Jay McInerney (1955). Naast romans en essays verzorgt hij eveneens wijncolumns voor The Wall Street Journal. Dat hij een wijnkenner is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Prachtige, dierbare dagen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken