Advertentie
Schaduw van de Zijderoute

Schaduw van de Zijderoute

3
Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 1 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In Schaduw van de Zijderoute doet Colin Thubron verslag van zijn reis over de langste antieke handelsroute over land: de Zijderoute. Thubron reist van China naar de Bergen van Centraal-Azië, via Noord-Afghanistan en de vlaktes van Iran naar het Koerdische deel van Turkije. Hij vertelt het verhaal van de verspreiding van zijde vanuit China naar het Westen, en de historische betekenis van de routes waarlangs het werd verspreid. Hiervoor worden niet alleen de sporen van handelsroutes en leger gevolgd, maar ook die van ideeën, godsdiensten en uitvindingen.
In acht maanden lagt Thubron per bus, vrachtwagen, auto, boerenkar en kameel 11000 kilometer af. Hij neemt ons mee op een fascinerende reis: misschien wel zijn lastigste en meest ambitieuze reis in veertig jaar.
Colin Thubrons (1939) eerste reisverhaal verscheen in 1967. In zijn boeken, die met verschillende prijzen zijn bekroond, reist hij door het midden-Oosten, Rusland en Azië. Hij is medewerker en recensent bij The Times, The Times literary Supplement en The Spectator. Thubron heeft tevens een aantal goed ontvangen romans op zijn naam staan. Van Colin thubron verschenen eerder Het verloren hart van Azië, Achter de muur, Afstand, In Siberië, De laatste stad en Reis door Cyprus.
'Vanaf de eerste bladzijde [...] is de combinatie van poëtisch schrijven, spitsvondige ontmoetingen en maatschappelijke observaties betoverend.' - The Sunday Times
'Los van zijn schrijfkunst ligt een van de redenen om van Thubron te genieteen in de manier waarop hij met mensen omgaat [...] een rustige, sympathieke waarnemer. Thubron neemt ons mee op een fascinerende reis.' - Financial Times Magazine
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
366
Uitgeverij
Atlas
Laatste editie
20 juni 2007
ISBN
9789045000053
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic