Advertentie
Schemerland_5c2c9b2cde74e

Schemerland

7
Gelezen 8 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 13 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0

Jeanne is gestopt met praten. Ze zit in haar huis en kijkt naar het kleed aan haar voeten, haar schilderij, schilfers op de zoldering. Dat is genoeg. Bergen verhalen liggen daar te wachten tot zij ze verzint. Tot de conciërge de luiken opent en het zonlicht haar Parijse appartement binnenkomt. Tot haar kinderen vinden dat het zo niet langer kan en hun moeders spullen inpakken voor een verhuizing naar het verzorgingshuis. Schemerland gaat over herinneren en vergeten, over leren spreken over het leven en de dood. Jeanne blikt terug op haar leven en vraagt zich af: heb ik het goed gedaan? Hoe neem je afscheid van het leven, van een kind, een moeder? Wat vermag verbeelding in een pijnlijk klein gebleven vrouwenleven? Schemerland is een taalbouwwerk over menselijk onvermogen. In Spoelstra’s uitzonderlijk rijke boek levert de hoofdpersoon een krachtmeting met spoken uit het verleden en het onvermijdelijke einde. Een vrouw zit in haar stoel, kijkt televisie en aanschouwt hoe de wereld, net als zij, ten onder gaat.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Uitgeverij Van Oorschot
Laatste editie
20 mei 2019
ISBN
9789028291010 , 9789028291140
+Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Spelen met de taal

door: Marianne 1 like
Wie heeft ooit van Berthe Spoelstra gehoord? Ik in ieder geval niet. Toch is 'Schemerland' één van de mooiste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Over een oude vrouw die haar leven overdenkt, terwijl haar kinderen haar appartement ontruimen om haar over te brengen naar een...

Zeer rijke taal, verpletterend!

door: mavanderwal 2 likes
Schemerland van Berthe Spoelstra laat een verpletterende indruk op mij achter. Zelden heb ik een boek gelezen met zo een rijk taalgebruik.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook