Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Sleutelaar worden
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 1 2 0 1 0
Parool:

Sleutelaar worden

2

Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 2   Topics 0

Sleutelaar worden is een verzameling van korte prozateksten waarin Hans Sleutelaar een reeks schrijvers en kunstenaars portretteert waarmee hij in de loop der jaren samenwerkte of in aanraking kwam, zoals Johnny van Doorn, Armando, Jan Schoonhoven, C.B. Vaandrager, Jan Cremer, Bob den Uyl, C. Buddingh', Hans Verhagen, e.a. Naast deze teksten van Sleutelaar, bevat het boek gastbijdragen van auteurs over Sleutelaar: Wim Brands, Sanneke van Hassel en Bertram Mourits, plus wijlen Johnny van Doorn en Martin Bril. Het boek bevat verder uniek fotomateriaal van Sleutelaar en de overige geportretteerden door de jaren heen.

Hans Sleutelaar zoekt in zijn teksten in Sleutelaar worden steeds naar de essentie van de schrijvers en kunstenaars die hij portretteert. Ook zijn er stukken opgenomen over de vernieuwende Haagse Post-journalistiek van begin jaren zestig, en een reeks van zes korte overdenkingen over de nauwe relatie tussen kunst en realiteit ('Hoe hoger de graad van realiteit, hoe meer het kunstwerk tegenwoordig is. De kunst verheft de realiteit door die te verhevigen.') Hij schrijft hierbij volgens de principes die hij als redacteur, dichter en journalist altijd heeft aangehangen: bondig, in heldere taal, wars van kouwe drukte en met een grote waarheidsliefde. In de loop van het boek - met de chrononologie van Sleutelaars eigen bijdragen, het beeldmateriaal hierbij, en de gastbijdragen - is sprake van Sleutelaar worden', wat leidt tot de 80-jarige Hans Sleutelaar anno 2016, die recentelijk is teruggekeerd naar zijn Rotterdamse geboortegrond.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Studio Kers
Eerste editie
15 april 2016
Laatste editie
15 april 2016
ISBN
9789491835025


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Sleutelaar worden

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken