Sluit je ogen

59

Op de dag dat ze zou trouwen met een vooraanstaand psychiater, wordt een jonge bruid onthoofd aangetroffen. De politie denkt dat de Mexicaanse tuinman haar in een vlaag van jaloerse woede heeft aangevallen met zijn machete, maar de moeder van het slachtoffer - een steenrijke, koele schoonheid - gelooft daar niets van en neemt contact op met oud-politieman Dave Gurney.

Een paar maanden na zijn laatste opdracht, die hem bijna het leven kostte, probeert Dave zich weer aan te passen aan het rustige, huiselijke leven van een pensionado. Tot hij een telefoontje krijgt over de moord op de bruid, een zaak die hij ondanks de bezwaren van zijn vrouw Madeleine niet kan weigeren. Er lijkt echter geen enkel spoor van de dader te zijn. Niets.

Achter de misdaad lijkt een duister complot schuil te gaan. Terwijl Gurney hier een beeld van begint te krijgen, komen veel van zijn zekerheden op losse schroeven te staan. De afgrond die zich dan voor zijn voeten opent, dreigt niet alleen hem, maar ook zijn vrouw op te slokken. In een ultieme poging om haar en zichzelf te redden ontdekt Gurney uiteindelijk dat de moordenaar toch een spoor heeft achtergelaten. Maar de tijd dringt!

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Shut Your Eyes Tight
Serie
Dave Gurney (2)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Jeannet Dekker
Laatste editie
04 juli 2014
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789022556191 , 9789460232749 , 9789022566091
Advertentie

Hebban recensie

    Raymond Rombout Hebban Recensent

Een fantastisch psychologisch spelletje

door Raymond Rombout op 09-10-2012

Kent u de Catskill Mountains in de staat New York, zo’n 150 km van de stad New York?

Wel, schrijver John Verdon doet alvast zijn best om de aaibaarheidsfactor van dat heuvelachtige gebied te verhogen. Het zijn trouwens de eerste beelden die je ziet op zijn website. Je waant je op de website van een professionele natuurfotograaf, zo fotogeniek zijn die bergen. “Hier is waar ik me heb...


Lezersrecensies (11)

interessante karakters

door: monic39 1 like
Het was even wennen aan het ietwat trage tempo en breedsprakigheid van de auteur (vandaar geen 5 sterren) maar wat een goed plot en zeer interessante karakters.

Viel helaas tegen....

door: Alice Lenting 1 like
Helaas kan ik me niet scharen achter de lovende recensies. Voor mij was het boek langdradig en ik mistte de spannende elementen. Psychologisch zat het boek zeker goed in elkaar.

door: Dazzle 1 like
John Verdon is in Nederland nog geen grote naam, Na het lezen van zijn derde boek denk ik dat dit een kwestie van tijd is. Je stapt op een trein, die met een rotgang naar de laatste bladzijde snelt. Kijk nu al uit naar het 4e boek rond Dave Gurney.

door: Cebor 1 like
Het boek blijft je boeien van begin tot eind!
Als echte 'bij de strot grijper' dwingt het boek je telkens weer naar de volgende bladzijde...

door: Annelies Jesse 1 like
“Sluit je ogen” is het tweede deel uit de serie en het vervolg op “Ik weet wat jij denkt” met Dave Gurney in de hoofdrol. En weer eentje die er wezen mag. Sinds Dave Gurney zijn loopbaan bij de politie heeft opgegeven slijt hij zijn dagen met klusjes in en om het huis en geeft hij af en toe...

Spectaculaire ontknoping

door: Hebban Crew 1 like

John Verdon wilde in zijn jeugd altijd iets anders. Op een andere plaats zijn, andere dingen hebben, misschien zelfs wel iemand anders zijn. Bijgevolg had hij verschillende baantjes, waaronder stuntman, en bekwaamde hij zich in de krijgskunst, maar niets daarvan hielp hem van zijn verlangen af....


door: Nadine Kuiper 1 like
John Verdon begon zijn carrière in de reclamewereld, maar heeft altijd de onrust gevoeld van het iets anders willen doen.
Jaren geleden besloten Verdon en zijn vrouw te verhuizen naar de Catskill Mountains. De plek waar ook de hoofdrolspeler in zijn boeken, David Gurney, zich heeft gevestigd.
In de...

door: Akke 1 like
Na op de eerste plaats wat te moeten wennen aan het taalgebruik van de heer Verdon werd ik al gauw geboeid door het verhaal.Ik werd er min of meer ingezogen. Het verhaal werd een puzzel die zich steeds meer leek uit te breiden. De spanning werd dan ook alsmaar groter.
De karakters werden mooi...

Sluit je ogen - John Verdon

door: Mike van Barneveld 1 like
Sluit je ogen is echt een geweldig boek voor mensen die zelf lekker mee willen speuren en zo lang mogelijk uit willen stellen hoe het nou eigenlijk allemaal in elkaar zit. Vanaf de eerste pagina is het spannend en gedurende het gehele boek blijft deze spanning hangen. Steeds denk je een stapje...

door: auke venema 1 like
Hou je hoofd er bij ! :-)

Een boek om je hoofd goed bij te houden! Zal niet eenvoudig worden wanneer de bruid vermoord wordt door onthoofding. Toch zal de lezer hier niet zonder kunnen, want Verdon weet ook dit verhaal (net zoals het zeer goede "Ik weet wat je denkt") weer op te dienen als één...

Recensie Sluit je ogen

door: Puck Vermeulen 1 like
Nadat ik enorm had genoten van het eerste boek van deze auteur (ik weet wat jij denkt), heb ik meteen deel 2, dit boek, uit de bieb gehaald! Gelukkig blijkt John Verdon geen eendagsvlieg. Ook dit boek is weer uitermate geschikt voor (mee-)puzzelaars. Ik vond boek 1 nog meer bijzonder, maar dit was...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic