Advertentie
Thomas en Mary

Thomas en Mary

20
Gelezen 21 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 1   Topics 0

Een intieme kroniek van een huwelijk

Thomas en Mary zijn dertig jaar getrouwd. Ze hebben twee kinderen, een hond en een huis in een buitenwijk. Al jaren groeien ze steeds verder uit elkaar, keer op keer bereikt hun relatie een kritiek punt, keer op keer kan Thomas niet beslissen te vertrekken.
Tim Parks kan als geen ander beschrijven wat er in een relatie gebeurt als de prille liefde al lang heeft plaatsgemaakt voor sleur en je in een ritme terecht bent gekomen van de hond uitlaten, na elkaar naar bed gaan en ruziemaken over wie de deur van de koelkast open liet staan. Een treffend relaas over de pijn die het hele gezin voelt wanneer een koppel besluit dat het nu echt over is.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
De Arbeiderspers
Laatste editie
23 juni 2016
ISBN
9789029506861 , 9789029506908
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 0 4 4 3 6 2 8 1 2

Artikelen over Thomas en Mary

Hebban Sterrenparade (34)
11 september 2016
  Meer artikelen

Andere media

AD:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Weggaan lost niet alles in één klap op

door: Anna Husson 2 likes

Regelmatig worden er boeken geschreven over personages die een goed leven hebben. Ze hebben een goedbetaalde baan, een gezin om na een lange werkdag bij thuis te komen en het lijkt alsof ze nooit problemen hebben. In Thomas en Mary (2016) van Tim Parks (1954) ligt de focus echter op een huwelijk...

Tegenvaller

1 like ebook
Van dit boek had ik meer verwacht, het verhaal is leuk maar traag en langdradig. Sommige gedeeltes lees je zo weg en bij andere was ik geneigd het ebook weg te leggen. De personages zijn goed neergezet Thomas heeft een goede baan, leuk gezin maar zijn liefde voor zijn vrouw Mary is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook