Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Toffee
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 37 4 80 3 24 2 3 1 1

Toffee

145

Gelezen 158 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 111 Favoriet 6 Recensies 12
Young adult Artikelen 4 Newsroom 1 Lijsten 2 Spots 8   Topics 0

Als Allison wegloopt van haar gewelddadige vader kan ze nergens naartoe. Wat ze aanziet voor een leegstaand pand, blijkt het huis van de dementerende Marla te zijn. Marla denkt in Allison haar jeugdvriendin Toffee te herkennen en Allison doet wat ze altijd doet: ze past zich aan. En dus is ze Toffee voor Marla. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee vrouwen en ­Allison komt erachter wie ze nou eigenlijk écht is. Als Toffee lijkt ze meer zichzelf te zijn dan ze in jaren is geweest.

Toffee is een aangrijpende YA-roman in vrije versvorm over grote thema’s als psychische gezondheid, huiselijk geweld, de waarde van vriendschap en wat het betekent om familie te zijn. Net als Crossans eerdere boeken laat ook Toffee een verpletterende ­indruk achter.

+


Genre
Young Adult
Fictie 15+
Vertaald door
Sabine Mutsaers
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
Kluitman
Eerste editie
05 juni 2019
Laatste editie
29 januari 2021
ISBN
9789020654660 , 9789020630541


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Hebban lezer
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (12)

Keuze van de redactie

Een boek waar je op kunt kauwen

door: Joke Simmelink 1 like

Toffee is een van de weinige boeken waarin meer lege witte ruimte staat dan woorden. Sarah Crossan schrijft geen ellenlange alinea’s met de ene volzin na de andere. Nee, Crossan vult ruim vierhonderd pagina’s in vrije versvorm. Dat is even wennen, maar na een pagina of vijftig weet je niet meer...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Toffee

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.