Untitled

0

Artikelen 1
Hij kan aan niks anders meer denken, zij is de kern van zijn bestaan sinds de allereerste oogopslag, haar naam resoneert in alles, in het kloppen van zijn hart: Julia - 'zonder uitroepteken, niet als vraag, geen punt - het houdt gewoon niet op.'
Hij lijdt. Hij lijdt aan haar, aan een verliefdheid die zo intens is dat ze hem verlamt. Hij werkt voor een modeblad, reist de wereld rond en leeft hard: party's, drank en drugs. Zij is filosofe en haar man zal ze in geen geval verlaten, zegt ze. Minnaars zijn ze dus, gescheiden door ruimte en tijdzones, die elkaar bijna nooit zien. Hun affaire beleven ze door hun iPhone - door foto's, muziek en berichten naar elkaar te sturen. Maar wat is de grens tussen liefde en obsessie, en hoe kan je een ander ooit echt kennen? Untitled is het verhaal van een eenentwintigste-eeuwse relatie, op de spits gedreven, dat extreme emotie niet schuwt en de lezer er genadeloos in meetrekt. Kan een mens zo'n allesverzengende verliefdheid wel overleven?
Joachim Bessing (1971) woont in Berlijn. Hij schreef meerdere boeken, waaronder Tristesse Royale. Christian Kracht is een van de coauteurs. Het was een bestseller en is nog steeds een belangrijk werk van en over de Duitse popliteratuur. Untitled is zijn tweede roman. Daarnaast houdt hij op waahr.de samen met journaliste Anne Waak en auteur Ingo Niermann een archief bij van de Duitse literaire journalistiek.
'Bessing schreef met Untitled een brandend strijdschrift voor de nervositeit; niet uitsluitend voor de liefde, maar het is ook een hysterisch pamflet voor de ernst, doorgeschoten en kenmerkend zonderling.'
- Rainald Goetz in die Zeit
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 december 2015
Uitgeverij
Leesmagazijn
ISBN
9789491717291


Artikelen over Untitled

Hebban Sterrenparade (29)
07 augustus 2016 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,95
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic