Vechtlust

32

Top25's 1

Twaalfvoudig international Fernando Ricksen (Heerlen, 1976) is een vechter. Niet alleen op het veld, waar hij als speler van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint Petersburg geen duel schuwde en bij menig knokpartij betrokken was, maar ook ernaast. De vooroordelen, de verleidingen en de verslavingen werden bijna zijn ondergang. Zeker in het knotsgekke Schotland en het corrupte Rusland wist de Limburger nauwelijks raad met zijn drank-en drugsgebruik. Nadat Ricksen in 2013 zijn carrière beëindigde, kwam hij eindelijk tot rust. Maar die rust was, helaas, maar tijdelijk. Een paar maanden later kreeg Ricksen het bericht dat zijn leven compleet op zijn kop zette. Het was een doodvonnis. Hij leed aan ALS.

In deze geactualiseerde versie van Vechtlust vertelt Ricksen niet alleen in alle openheid en eerlijkheid over zijn moeilijke tijd als topvoetballer en hoe hij zich, als een echte strijder, terug knokte, maar vertelt hij tevens hoe hij het gevecht aangaat met de dodelijke spierziekte.

Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Laatste editie
21 juli 2015
Uitgeverij
Uitgeverij de Buitenspelers
ISBN
9789067970327 , 9789067970426 , 9789067971140 , 9789067973014

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Dick Van der Veen Hebban Recensent

Fernando: vat vol tegenstrijdigheden

door Dick Van der Veen op 16-09-2015

Heftig. Die omschrijving is van toepassing op iedere bladzijde in het levensboek van Fernando Ricksen. De knokker in het voetbalshirt laat het liggen in het gevecht tegen drank en vrouwen met een snuifje drugs als toegift. Op het moment dat zijn bestaan van een stroomversnelling in een traag kabbelend Limburgs beekje raakt, als hij zich afvraagt hoe het hem zou vergaan wanneer hij wat minder hard...


Lezersrecensies (1)

Indrukwekkend levensverhaal

door: Patrice van Trigt 1 like
Opgegroeid in Limburg, sporter in hart en nieren vanaf kleins af aan. Gebrek aan zelfvertrouwen heeft Fernando nooit belast. Zowel in het biljart met zijn opa als met het voetbal was hij overtuigd van zijn kunnen, zijn unieke talent. Tijdens het lezen doet me dat geregeld lachen. Het leest zo...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic