Advertentie

Vechtlust

69

Gelezen 85 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 13 Favoriet 5 Recensies 2
Non-fictie Newsroom 1 Lijsten 1   Topics 0

Twaalfvoudig international Fernando Ricksen (Heerlen, 1976) is een vechter. Niet alleen op het veld, waar hij als speler van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint Petersburg geen duel schuwde en bij menig knokpartij betrokken was, maar ook ernaast. De vooroordelen, de verleidingen en de verslavingen werden bijna zijn ondergang. Zeker in het knotsgekke Schotland en het corrupte Rusland wist de Limburger nauwelijks raad met zijn drank-en drugsgebruik. Nadat Ricksen in 2013 zijn carrière beëindigde, kwam hij eindelijk tot rust. Maar die rust was, helaas, maar tijdelijk. Een paar maanden later kreeg Ricksen het bericht dat zijn leven compleet op zijn kop zette. Het was een doodvonnis. Hij leed aan ALS.

In deze geactualiseerde versie van Vechtlust vertelt Ricksen niet alleen in alle openheid en eerlijkheid over zijn moeilijke tijd als topvoetballer en hoe hij zich, als een echte strijder, terug knokte, maar vertelt hij tevens hoe hij het gevecht aangaat met de dodelijke spierziekte.

+


Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Sportbiografieen
Moeilijk lezen
Uitgeverij
Uitgeverij de Buitenspelers
Eerste editie
02 november 2013
Laatste editie
22 maart 2019
ISBN
9789067970327 , 9789067970426 , 9789067971140
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Fernando: vat vol tegenstrijdigheden

door: Dick Van der Veen 1 like

Heftig. Die omschrijving is van toepassing op iedere bladzijde in het levensboek van Fernando Ricksen. De knokker in het voetbalshirt laat het liggen in het gevecht tegen drank en vrouwen met een snuifje drugs als toegift. Op het moment dat zijn bestaan van een stroomversnelling in een traag...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Vechtlust

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken