Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Verscheurd Catalonië
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 2 3 1 2 0 1 0

Verscheurd Catalonië

3

Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Lijsten 1   Topics 0

Eerste Nederlandse boek over de huidige Catalaanse crisis

Dat het rommelt in Catalonië kan niemand ontgaan zijn, zeker niet nadat de beelden van de Spaanse ordetroepen die met geweld een illegaal referendum tegen probeerde te houden op 1 oktober 2017 internationaal nieuws werden. Beelden van gewonde Catalanen in stembureaus gingen de wereld over. Vriend en vijand waren het erover eens dat dit nooit had mogen gebeuren. Maar hoe kwam het dan toch zo ver?

Al sinds 2015 volgt Spanje-correspondent voor NRC Handelsblad Koen Greven de situatie in Catalonië op de voet. Nu rond het opkomende proces tegen de separatisten komt hij met een blik achter de schermen van de Catalaanse crisis. Van het Catalaanse verleden, naar el president Puigdemont, het referendum, het nieuwe Spaanse nationalisme, de propagandamachines, FC Barcelona tot het proces. Alle facetten komen helder aan bod. Het levert een fascinerend portret op van een verscheurd land.

In de aanloop naar de uitspraak in het procés praat Koen Greven je bij over de crisis die Spanje in zijn greep houdt. Een oplossing lijkt verder weg dan ooit.

Koen Greven is correspondent Spanje, Portugal en Marokko voor het NRC en De Standaard. Sinds 2015 is Madrid zijn standplaats. Hiervoor was hij eveneens sportjournalist en schreef hij het boek Een elftal bondscoaches. 

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Moderne geschiedenis (1870-heden)
Waargebeurde verhalen
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
13 juni 2019
Laatste editie
12 juni 2019
ISBN
9789000368099 , 9789000368105


Boekinformatie wijzigenReacties op: Verscheurd Catalonië

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken