Advertentie
Voor wie ik heb liefgehad
  Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 97 4 88 3 30 2 2 1 1
Telegraaf:

Voor wie ik heb liefgehad

218

Gelezen 259 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 158 Favoriet 28 Recensies 28
Literatuur & Romans Artikelen 10 Lijsten 1 Spots 21   Topics 0   Leesclub

Voor wie ik heb liefgehad is het eerste deel van een romanserie gebaseerd op het leven van Marcel Vaarmeijers moeder. Het is het meeslepende en aangrijpende verhaal over een oude vrouw die terugkijkt op haar leven tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Vaarmeijers roman is grappig met een serieuze ondertoon. Een aanrader voor liefhebbers van Roddy Doyle en van Het Rosie Project. Ook als je hebt genoten van Rose van Rosita Steenbeek is Voor wie ik heb liefgehad een aanrader.

Wanneer de negentigjarige Louise Veldman op een dag een pakketje met haar oude dagboeken bezorgd krijgt in het verpleeghuis waar ze woont, wil ze ze weggooien. Maar een bevriende verpleger weet haar ervan te weerhouden en hij leest haar de dagboeken voor. De gruwelen van de oorlog, de mannen die Louise heeft liefgehad en is kwijtgeraakt, alles waar ze al die jaren voor is weggelopen, beleeft ze opnieuw. Als de boeken uit zijn, resten er nog twee vragen: wie heeft ze gestuurd, en is haar zoektocht naar de liefde echt voorbij?

Marcel Vaarmeijer (1963) is schrijver en freelancejournalist. Vaarmeijers roman De gloriedagen van Walter Gom werd heel goed ontvangen door boekhandel en lezers. Voor wie ik heb liefgehad is zijn tweede roman bij Luitingh-Sijthoff.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
Eerste editie
11 februari 2016
Laatste editie
04 mei 2018
ISBN
9789024570942 , 9789024570959 , 9789462536067


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (28)

Keuze van de redactie
Eeke Hebban Recensent

Memoires die helaas niet blijven hangen

door: Eeke 10 reacties

Louise Veldman is de hoofdpersoon van Voor wie ik heb liefgehad. Ze is op leeftijd en slijt haar laatste dagen in een bejaardentehuis. Op een dag worden haar oude dagboeken daar anoniem bezorgd en hoewel ze er aanvankelijk niets van wil weten, besluit ze deze toch aan zichzelf te laten voorlezen...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Voor wie ik heb liefgehad

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.