Advertentie

WahWah 10 Groeten van Rottumerplaat

1

Rank 5214 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Spots 1   Topics 0
Nummer 10 van het enige echte rock-‘n-rolltijdschrift van Nederland. Tijd voor iets heel bijzonders. In 1978 vroeg Greil Marcus aan een aantal schrijvers over popmuziek, onder wie Lester Bangs en Nick Toshes, wat dat ene, Beslissende Album was dat ze mee zouden nemen naar een onbewoond eiland. Die vraag resulteerde in een boek met twintig bijdragen dat inmiddels een cultstatus geniet: Stranded. Rock and Roll for a Desert Island.

Precies dertig jaar na Stranded brengt WAHWAH het driedubbeldikke themanummer Groeten van Rottumerplaat. Het beslissende album volgens 100 en enige schrijvers. In maximaal 1000 woorden vertellen dichters, schrijvers, columnisten, muzikanten, filosofen en critici welk album zo belangrijk is in hun leven dat ze er een levenslange verbanning naar een onbewoond eiland mee zouden doorstaan. Het levert ontroerende, grappige, boze, openhartige en weemoedige verhalen op die laten zien dat we veel kunne missen op zo’n eiland, behalve muziek.
+


Genre
Literaire non-fictie , Korte verhalen
Literaire tijdschriften
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Eerste editie
26 april 2008
Laatste editie
26 april 2008
ISBN
9789046804360


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: WahWah 10 Groeten van Rottumerplaat

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken