We doen wat we kunnen

We doen wat we kunnen

1
Rank 723 Gelezen 2 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 47 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

Twee bevriende gezinnen delen een vakantiehuisje aan zee: Esther, Danny en hun dochter Madelon; Gwen en Tom en hun dochter Elisa. Na een tragisch ongeluk met een quad belanden hartsvriendinnen Madelon en Elisa in het ziekenhuis. Esther en Danny hebben geluk: Madelon lijkt er goed vanaf te zijn gekomen. Maar Elisa ligt in een coma en Gwen en Tom moeten afwachten of hun dochter nog ontwaakt. Dan blijkt dat Madelon een hartinfarct heeft en met spoed een donorhart nodig heeft. Het hart van Elisa welteverstaan. De verhoudingen worden onverbiddelijk door elkaar geschud en de vier ouders moeten een onmogelijke keuze maken. De borrel rond het kampvuur verandert in een schaakspel. De vrienden worden vijanden.

We doen wat we kunnen is een filmische, beklemmende roman vol scherpe dialogen en confronterende vragen. Wat blijft er van jezelf en je relatie over als je kinderen wegvallen? En hoe krijg je vrienden zover om hun enige dochter op te offeren om die van jou te kunnen redden? Esther, Danny, Gwen en Tom moeten kiezen: vechten en verliezen of opgeven en opnieuw beginnen.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
16 april 2019
ISBN
9789038804545 , 9789038804552
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,00
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Met mijn neus in de boeken / Wat las ik deze maand? 03/2019
31 maart 2019 26 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Greet Braem Hebban Recensent

Hartverscheurende keuze

door Greet Braem op 16-04-2019

Lykele Muus (1987) is Nederlander en vooral actief in de theaterwereld, hij schrijft niet alleen voorstellingen, maar acteert ook. Sinds 2015 werkt hij eveneens voor film en televisie. In datzelfde jaar maakte hij met Eland zijn debuut als romanschrijver. Het boek kreeg lovende commentaren en werd genomineerd voor de ANV Debutantenprijs en de Hebban Debuutprijs. Sindsdien was het uitkijken naar...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook