Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
We doen wat we kunnen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 23 4 62 3 104 2 23 1 3

We doen wat we kunnen

215

Rank 1569 Gelezen 229 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 228 Favoriet 6 Recensies 40
Literatuur & Romans Artikelen 3 Newsroom 2 Lijsten 2 Spots 7   Topics 0   Leesclub

Twee bevriende gezinnen delen een vakantiehuisje aan zee: Esther, Danny en hun dochter Madelon; Gwen en Tom en hun dochter Elisa. Na een tragisch ongeluk met een quad belanden hartsvriendinnen Madelon en Elisa in het ziekenhuis. Esther en Danny hebben geluk: Madelon lijkt er goed vanaf te zijn gekomen. Maar Elisa ligt in een coma en Gwen en Tom moeten afwachten of hun dochter nog ontwaakt. Dan blijkt dat Madelon een hartinfarct heeft en met spoed een donorhart nodig heeft. Het hart van Elisa welteverstaan. De verhoudingen worden onverbiddelijk door elkaar geschud en de vier ouders moeten een onmogelijke keuze maken. De borrel rond het kampvuur verandert in een schaakspel. De vrienden worden vijanden.

We doen wat we kunnen is een filmische, beklemmende roman vol scherpe dialogen en confronterende vragen. Wat blijft er van jezelf en je relatie over als je kinderen wegvallen? En hoe krijg je vrienden zover om hun enige dochter op te offeren om die van jou te kunnen redden? Esther, Danny, Gwen en Tom moeten kiezen: vechten en verliezen of opgeven en opnieuw beginnen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
270
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Eerste editie
16 april 2019
Laatste editie
12 april 2019
ISBN
9789038804545 , 9789038804552


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Greet Braem
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (40)

Keuze van de redactie
Greet Braem Hebban Recensent

Hartverscheurende keuze

door: Greet Braem 2 reacties 3 likes

Lykele Muus (1987) is Nederlander en vooral actief in de theaterwereld, hij schrijft niet alleen voorstellingen, maar acteert ook. Sinds 2015 werkt hij eveneens voor film en televisie. In datzelfde jaar maakte hij met Eland zijn debuut als romanschrijver. Het boek kreeg lovende commentaren en werd...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: We doen wat we kunnen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken