Advertentie
9789078905844_VCOVR

Wie de jeugd heeft kan wel janken

4
Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0

Wie de jeugd heeft kan wel janken is een autobiografische verhalenroman waarin de auteur zijn jeugd schetst met vlijmscherpe pen en de zelfspot die we al van hem kennen uit zijn vorige boeken. Hij vertelt openhartig over haat en jaloezie binnen het gezin dat langzaam maar zeker uiteen valt. Toxopeus beschrijft een langdurig verblijf in een sanatorium voor tbc-patiëntjes en bij een steenrijke oom. Hij laveert tussen eigendunk en hopeloosheid. Eerst tijdens zijn kantoorbaan in de binnenstad van Amsterdam en daarna in Den Haag waar hij te maken krijgt met de hypocriete wereld van het politiek vormingswerk. Dit derde boek van John Toxopeus geeft op een originele manier een sfeerbeeld uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw dat voor vele ouderen herkenbaar en voor de jongere generaties beslist een eyeopener zal zijn.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
182
Uitgeverij
Brouwerij Uitgeverij de
Laatste editie
01 september 2015
ISBN
9789078905844
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

Veel meer dan alleen maar autobiografisch

door Selene op 23-11-2015

John Toxopeus beschrijft zijn jeugd van kind tot jongvolwassene aan de hand van een aantal korte verhalen in de eerste persoon enkelvoud. Als kind zit hij in een kliniek voor patiëntjes met open tbc, maar als hij geneest mag hij naar huis. Geen gezellig huis: zijn ouders ruziën vaak en gaan scheiden, zijn broer en zus vragen zich af waarom hij niet in de kliniek is gebleven, en ook met de minnaar...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook