Wij zijn de Bickers!
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 36 4 74 3 58 2 10 1 4
NRC:

Wij zijn de Bickers!

182

Rank 3383 Gelezen 201 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 260 Favoriet 16 Recensies 8
Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 2   Topics 0

Tijdens de research voor haar historische romans stuitte Simone van der Vlugt op allerlei bijzondere verhalen, die ze nu in haar eerste non-fictieboek deelt. Wij zijn de Bickers! vertelt het meeslepende verhaal van de Amsterdamse regentenfamilie Bicker, bekend van burgemeester Andries Bicker en Bickerseiland. We maken kennis met ze in de zestiende eeuw, als ze hun positie te midden van de stadselite innemen, en volgen ze naar de zeventiende eeuw, als ze op het toppunt van hun macht komen. Zowel de familie als de stad Amsterdam heeft in de Gouden Eeuw een belangrijk stempel gedrukt op de geschiedenis. Ook de periode na die glorietijd maken we met de familie mee, via Wendela Bicker, de vrouw van Johan de Witt, die in een woelige tijd leefde. De grote gebeurtenissen in de geschiedenis worden afgewisseld met beschrijving van feesten, kleding, geboorten, liefde en vriendschap, die een kleurrijk en invoelbaar beeld schetsen van het leven in die tijd, zoals alleen Simone van der Vlugt dat kan. Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers van historische romans, thrillers en jeugdboeken. Ze ontving diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs, en haar werk is wereldwijd vertaald. Van haar boeken zijn in Nederland ruim 2,5 miljoen exemplaren verkocht.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Literaire non-fictie algemeen
Geschiedenis algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
07 februari 2019
Laatste editie
07 februari 2019
ISBN
9789044637588 , 9789044644623 , 9789044645781


Boekinformatie wijzigen


Recensies (8)

Keuze van de redactie
Helma Koot Hebban Recensent

Boeiende geschiedenisles die geen moment verveelt

door: Helma Koot 6 likes

Met Wij zijn de Bickers! heeft Simone van der Vlugt haar eerste non-fictie boek afgeleverd en ze bewijst daarmee dat ze qua schrijven van vele markten thuis is. Ze heeft haar sporen al ruimschoots verdiend met haar thrillers en historische romans en ook het schrijven van non-fictie gaat haar in dit...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Wij zijn de Bickers!

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken