Wolkenjager
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 9 4 33 3 18 2 4 1 0

Wolkenjager

64

Gelezen 68 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 68 Favoriet 5 Recensies 5
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 2 Spots 4   Topics 0
Wolkenjager, het nieuwe boek van Marcel Vaarmeijer, auteur van Heelmeester – dat op de longlist van de Libris Literatuurprijs stond – is een modern heldenverhaal over een uitzonderlijke vrouw met een missie. Een wervelende roman, vol bijzondere en aparte personages. Geestig, spannend, fantasierijk en met een briljante ontknoping.
Texas, 1969. Eden B. Foster wordt door haar ouders voorbereid op een invasie van de Russen. Oorlog is bij hen altijd op de achtergrond aanwezig. Het slimme, onverschrokken meisje leert al op jonge leeftijd vliegen van haar steenrijke oom Fritz. Op haar 18e meldt Eden zich aan bij de marine en wordt piloot. Ze neemt deel aan oorlogen en conflicten, en redt duizenden mensenlevens. Tijdens een gevangenschap in Afghanistan krijgt ze een dochter die haar wordt afgenomen, en naar wie ze tien jaar zal zoeken. Als ze de marine wil verlaten en Donald Trump president is geworden, raakt Eden betrokken bij een ingenieus masterplan van haar vader, met grote gevolgen.
‘In een humoristische stijl creëert Vaarmeijer een meeslepend verhaal vol bizarre gebeurtenissen en verrassende plotwendingen.’ Nederlands Dagblad, Mieke Wilcke

‘Vaarmeijer gebruikt een hele prettige directe toegankelijke stijl zonder veel opsmuk waardoor je dicht op het verhaal blijft zitten. Het is een tragikomisch verhaal en doet daarmee enigszins denken aan de beste romans van John Irving. Zeer, zeer geestig, op een mooie manier ontroerend en eigenlijk ook nog eens spannend.’ Remco Houtepen (Radio 5):

‘De liefde spat werkelijk van de pagina’s. Een boek dat alles in zich heeft: je moet erom lachen, je moet erom huilen. In een lichtvoetige schrijfstijl neemt Marcel Vaarmeijer je mee langs een emotionele geschiedenis.’ Annelies Gehring (Larense Boekhandel)
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
Eerste editie
20 september 2018
Laatste editie
18 december 2020
ISBN
9789024582372 , 9789024582389 , 9789021026909


Boekinformatie wijzigen


Recensies (5)

Keuze van de redactie

Geschiedenis met een 'twist'

door: Jan Stoel 8 reacties 1 like

Wolkenjager van Marcel Vaarmeijer (1963) is de derde roman die gebaseerd is op het leven van zijn moeder. In de romans heet die moeder Louise Veldman. Eerdere delen zijn Voor wie ik heb liefgehad (2016) en Heelmeester (2017). Vaarmeijer vertelde in een interview met Bookazine dat hijzelf als kind...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Wolkenjager

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken