Advertentie
9789023499282_VRK

Yucca

59
Gelezen 65 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 37 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 2 Newsroom 4 Spots 4 Top25's 2   Topics 0

Is een man nog een vader als zijn kind niet meer leeft? Dit vraagt Viktor zich af wanneer hij vrijkomt na elf jaar gevangenis. De wereld die hem ooit heeft veroordeeld voor de dood van zijn kind, herkent hij nauwelijks meer. Op zoek naar wie hij is, ontmoet hij de Gier, een oude man uit het misdaadmilieu.

Renée, een vrouw van negenentwintig, richt het woord tot haar zoontje. Toen ze vier was overleefde ze een herseninfarct, op haar negende ontdekte ze haar magische krachten. Nu, in 2035, is ze een steenrijke kunstenares. Haar werk verandert tal van mensenlevens, terwijl haar leven eenzaam is en wordt bedreigd.

In 1985 is de grootvader van Renée, een politie-inspecteur, getuige van de laatste en bloedigste terreuraanval van De Bende. Vanaf de parkeerplaats voor de supermarkt ziet hij iets wat niemand anders opvalt. Dertig jaar later krijgt hij een laatste kans om zijn gelijk te halen.
Zin voor zin, zoals Peter Terrin dat kan, spint hij de lezer in. Verleden, heden en toekomst komen samen in een intens en melancholisch verhaal over wie we zijn en wat we doen.

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
De Bezige Bij
Laatste editie
15 september 2016
ISBN
9789023499282 , 9789023499183
+

Boekinformatie wijzigen

Andere media

Volkskrant:
NRC:
De Standaard:
Humo:

Door lezers

Thriller Café / Yucca - Peter Terrin (Lit/Crime)
06 november 2017 7 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

Neergeschreven vanuit de ziel van de hoofdkarakters

door: Guy Doms 3 reacties 3 likes

Yucca: deze roman vertoont heel wat thrillerachtige trekjes. Spannende verhaallijnen, cliffhangers bij de vleet, mysterieuze karakters. Inclusief een verwijzing naar de gevreesde Bende van Nijvel, die van 1982 tot en met 1985 bloedige terreur zaaide in België.

In de eerdere romans van Peter Terrin...

Vrij mooi geschreven nietszeggendheid

door: Samuel Derous 2 likes
Dat Peter Terrin kan schrijven, daar bestaat weinig twijfel over. Hij weet hele mooie zinnen te produceren, ondanks dat hij vrij laat een roeping tot het schrijverschap heeft gekregen. De vraag is dan ook niet over de vorm maar over de inhoud... Waar gaat dit boek eigenlijk over? Victor is een...

Opnieuw beginnen.

door: Annick Morel 1 like
Het is het eerste boek dat ik van deze schrijver las. Je volgt als lezer twee verhaallijnen, dat van Victor en dat van Renée. Enerzijds volg je Renée. Ze neemt haar levensverhaal op voor haar zoontje Willem. Ze doet dit naar voorbeeld van haar opa die ook een opname maakte. Hij was rechercheur...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook