Zitten is het nieuwe roken

7

Iedere dag zijn we met onze gezondheid bezig. We letten op wat we eten, we sporten met enige regelmaat en houden de balans tussen werk en privé in de gaten. Is er een nieuw dieet, dan willen we dat best proberen. Eén ding in ons leefpatroon hebben we nog niet aangepast: we zitten veel te vaak en veel te lang. In de auto of het openbaar vervoer op weg naar het werk, achter het beeldscherm, tijdens de lunch en bij iedere vergadering. In Zitten is het nieuwe roken laat Katja de Bruin zien waarom staan zoveel beter is voor de gezondheid. Ze gaat in op de fysieke en de psychische kanten, maar ook op de sociale context; zoals de zitterreur, die voorschrijft dat je altijd en overal meteen moet gaan zitten omdat staan zo ongezellig is. Katja de Bruin, redacteur van de VPRO-gids, veranderde haar zittende bestaan zoveel mogelijk in een staand leven. Aan het aanrecht de krant lezen, lopend de kinderen overhoren en aan een sta-bureau haar werkzaamheden voor de VPRO-gids verrichten. Ze schreef eerder Varkensliefde (2009) en Ik moest dit even kwijt, Vijftien jaar brieven aan Achterwerk (2007).

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
30 november 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044536942 , 9789044536959

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Interessant boekje met goede haalbare tips

door: Heidi 1 like
Dit was weer eens een interessant boekje. Met zijn allen zitten we veel te veel. Als je daar ook maar even over nadenkt, merk je dat je automatisch gaat zitten als je kan, zoveel mogelijk. Soms kan het uiteraard ook niet anders. De auteur stelt enkele opties voor om hierin verandering te brengen....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic