Advertentie
Zorg
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 13 3 16 2 4 1 1

Zorg

38

Gelezen 32 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 14 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0

Er zou een woord moeten zijn voor het gevoel dat je bekruipt als je net iemands linkerteen eraf getrokken hebt en hij weet het nog niet. Mocht u nog van plan zijn ziek te worden en naar een hospitaal af te reizen: na het lezen van Zorg zult u nooit meer naar de lappenmand verlangen. Zorg is een moderne satire op de zorgsector en een genadeloze ontleding van de micromaatschappij die men ziekenhuis noemt; het ontroerende verhaal van een jonge chirurg in opleiding die zich staande tracht te houden in een ziekenhuis bevolkt door hypochonders, querulanten, borderliners, aanstellers en mensen die _ tja, gewoon ziek zijn. Dat de dokter een naam heeft voor jouw aandoening, betekent nog niet dat hij weet wat het is. Zorg is een met vaart, humor en een overdosis aan realisme geschreven roman, die doet denken aan het beste werk van Jean-Philippe Toussaint en het dwarse antwoord is op dat van Ronald Giphart. Er zou een woord moeten zijn voor die vragen waarop het goede antwoord het foute antwoord is.

Miquel Bulnes (1976) studeerde geneeskunde in Utrecht en hield zich aansluitend bezig met het behandelen van patiënten, kweken van bacteriën en schrijven van boeken. Zorg is zijn romandebuut.

'Deze roman is zo geslaagd door de humor, de stijl, de vorm waarin het verhaal is gegoten en de knappe wijze waarop het gevoel van hectiek wordt opgeroepen.' - Arie Storm, het Parool 

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Pockets literaire fictie
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
07 oktober 2003
Laatste editie
11 juni 2010
ISBN
9789050005302 , 9789050005692 , 9789044614107


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Zorg

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.