Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


Boekenweekfestival 17 maart

Stichting CPNB, uitgeverij Das Mag, Frontaal en Boekhandel Van Gennep slaan de handen ineen voor een groots Rotterdams leesclubfestival in het kader van de Boekenweek. 

Op verschillende locaties door heel Rotterdam worden er tegelijkertijd 10 leesclubs georganiseerd. Tijdens zo’n leesclub ga je samen met een gespreksleider en 24 andere lezers in gesprek met elkaar én de schrijver van het boek — dat je op voorhand krijgt thuisgestuurd.

Een extra onderdeel van het festival is een speciaal programma in het kloppend cultureel hart van Rotterdam, Worm, met de Boekenweekauteurs Lize Spit en Raoul de Jong. Rondom het thema ‘Ik ben alles’ worden zij in twee verschillende zalen geïnterviewd aan de hand van lezersvragen uit het publiek; welke vragen zullen zij aannemen en welke vragen geven zij met een druk op de knop liever door aan de auteur in de andere zaal?

Na afloop trekken alle leesclubgangers eveneens naar Worm waar een spetterend slotfeest wordt georganiseerd, in de volksmond bekend als het Rotterdams Boekenbal.

De volgende auteurs doen mee met het festival en de leesclubs:

Tickets

Op zaterdag 28 januari gaat de kaartverkoop van start op www.boekenweekfestival.nl. Tickets kosten €35,-. Je krijgt hiervoor toegang tot de leesclub, het boek zelf en toegang tot het feest achteraf. Wil je alleen naar het onderdeel met Lize Spit en Raoul de Jong, dan kost een ticket €20,-.

Hoe het werkt

Je koopt een ticket voor de leesclub van je favoriete schrijver. Hiermee heb je toegang tot de leesclub en het feest achteraf. Je krijgt het bijbehorende boek in je brievenbus. Dit boek lees je voor het festival begint (huiswerk dus, maar wel leuk huiswerk). Op de dag van het festival ga je naar de locatie van de door jou gekozen leesclub. Na afloop is het feest met alle andere deelnemers!

Reacties op: Boekenweekfestival 17 maart

Lize Spit

Lize Spit

Lize Spit (1988) schrijft scenario's, proza en poëzie. Ze publiceerde in versc...

Raoul de Jong

Raoul de Jong

Raoul de Jong (1984) schreef voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsb...Gesponsorde boeken