Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


3PAK 2023: Philip Huff, Rima Orie en Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen

Philip Huff, Rima Orie en het duo Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen van DAMN, HONEY zullen dit jaar een kort verhaal schrijven voor 3PAK, het gratis geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Met de bijdrage van DAMN, HONEY zal er voor het eerst non-fictie in 3PAK staan. Je haalt 3PAK tijdens de Boekenweek van Jongeren, van 15 t/m 24 september gratis op school, in de boekhandel en bibliotheek.

Boekwinkels, bibliotheken en scholen geven tijdens de Boekenweek van Jongeren meer dan 100.000 exemplaren van 3PAK gratis weg aan leerlingen in de bovenbouw, van (v)mbo tot vwo. Naast de fysieke editie wordt 3PAK ook gratis aangeboden als luisterboek en als e-book, via de online Bibliotheek-app.

De auteurs van 2023

Philip Huff is schrijver, dichter en regisseur. In 2009 debuteerde hij met Dagen van gras, drie jaar later gevolgd door het verfilmdeNiemand in de stad. In zijn meest recente, bejubelde roman Wat je van bloed weet schrijft hij over het trauma van mishandeling.

Auteursafbeelding: © Daniel Cohen

Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen zijn het feministische duo dat bekend werd met hun pamflet en gelijknamige podcast Damn, honey. Inmiddels hebben zij zes boeken geschreven, waaronder Shit waar je als vrouw mee moet dealen.

Auteursafbeelding: © Tatjana Almuli

Rima Orie schrijft als Young Adult-auteur graag fantasyverhalen over magische werelden, zoals De Zwendelprins en In het vervloekte hart. Haar verhaal in 3PAK speelt zich af in de wereld van de populaire game Assassin’s Creed: Mirage.

Auteursafbeelding: © Esther Gebuis

Literatour

Literatour is de scholentournee van de Boekenweek van Jongeren. Tijdens de campagne kunnen leerlingen op hun school meedenken over met wie ze graag in gesprek gaan tijdens Literatour. In de tweede helft van het schooljaar, van 26 februari t/m 1 maart 2024, gaan aansprekende auteurs langs op 100 scholen. Literatour wordt georganiseerd door de Schrijverscentrale en mede mogelijk gemaakt door Stichting De Versterking.

Bestel 3PAK voor jouw klas

Beste Boek voor Jongeren

Op het openingsevenement van de Boekenweek van Jongeren worden de winnaars van het Beste Boek voor Jongeren 2023 bekendgemaakt. Een vakjury van volwassenen nomineert boeken voor jongeren, vijf in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en vijf in de categorie Vertaald. Deze genomineerden worden in mei bekendgemaakt. Een jongerenjury kiest uiteindelijk uit beide categorieën een winnaar. Vorig jaar won Lily van Tom De Cock in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en Het meisje met de luidende stem van Abi Daré en vertaald door Arjaan en Thijs van Nimwegen in de categorie Vertaald.

Partners van de Boekenweek van Jongeren

De Boekenweek van Jongeren wordt georganiseerd door Stichting CPNB, Stichting Lezen en de Schrijverscentrale. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door NBD Biblion. De Boekenweek van Jongeren wordt ondersteund door haar partners: de lesmethode Talent en Taalblokken van Malmberg, CJP, het Nederlands Letterenfonds, KB nationale bibliotheek, Stichting De Versterking en Fonds 21.

Reacties op: 3PAK 2023: Philip Huff, Rima Orie en Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen

Philip Huff

Philip Huff

Philip Huff (1984) is schrijver en regisseur. Hij schrijft onder meer voor NRC H...

Rima Orie

Rima Orie

Rima Orie (1994) is gemeentejurist en auteur. Haar debuut, De Zwendelprins, werd...

Nydia van Voorthuizen

Nydia van Voorthuizen

Nydia van Voorthuizen vormt samen met Marie Lotte Hagen een Nederlands schrijver...