Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


3PAK 2024

3PAK is een gratis geschenkbundel met drie korte verhalen van verschillende topauteurs. Tijdens de Boekenweek van Jongeren is het geschenk gratis verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken.

Dit zijn de 3PAK-auteurs van 2023

Auteurs Astrid Boonstoppel, Michel van Egmond en Sholeh Rezazadeh schrijven dit jaar alle drie een kort verhaal voor 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren. 3PAK is tijdens de campagne, van 13 t/m 22 september 2024, door jongeren gratis af te halen op school, in de boekhandel en bibliotheek. Naast de fysieke editie wordt 3PAK ook aangeboden als luisterboek en als e-book (via de online Bibliotheek, gratis voor iedereen onder de 18 jaar). 

Astrid Boonstoppel is Young Adult-auteur en debuteerde in 2019 bij Blossom Books met Dit is hoe het ging. Daarmee won ze de Jonge Jury Debuutprijs 2020. In 2020 verschenen haar tweede boek De Academie, gevolgd door de novelle Wees Lucie in 2022.   

Michel van Egmond schrijft sportboeken en won met de boeken Gijp, Kieft en De wereld volgens Gijp drie keer de NS Publieksprijs. De boeken worden uitgegeven bij Inside, onderdeel van Overamstel. Voor 3PAK zal hij dit jaar een verhaal schrijven over voetbalsupporters. 

Sholeh Rezazadeh kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland en tekende drie jaar na haar aankomst een contract bij Ambo | Anthos voor haar debuut De hemel is altijd paars. Hiermee won ze de Debutantenprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde 2022 en de Bronzen Uil Publieksprijs 2021. Vorig jaar verscheen haar tweede roman Ik ken een berg die op me wacht 

Reacties op: 3PAK 2024