Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


In de klas

Ga met de klas in gesprek over 3PAK. Er zijn leuk creatieve opdrachten gemaakt om de samen met de leerlingen tot meer verdieping te komen en op een inspirerende manier aan de slag te gaan met de verhalen en gedichten.

Boekenweek van Jongeren 2022

Boekenweek van Jongeren in jouw klas

Het is Boekenweek van Jongeren! Lees met de leerlingen de verhalen en gedichten in 3PAK 2022, Gershwin Bonevacia, Chinouk Thijssen en Daan Heerma van Voss tekenden voor de opdracht en leverden drie unieke werken op die verschillende leerlingen laten kennismaken met eigentijdse spannende teksten.

Deze lessen zijn gemaakt in samenwerking met uitgeverij Malmberg. De uitleg van de Vertel eens-aanpak is tot stand gekomen met Stichting Lezen.

Download de lesbrief

Boekenweek van Jongeren 2021

Wil je weten wat Talent nog meer te bieden heeft? Kijk op talent-malmberg.nl.

Boekenweek van Jongeren in jouw klas

Het lesmateriaal van 2021 is gemaakt in samenwerking met uitgeverij Malmberg en sluiten aan bij de methode Talent! en Taalblokken. De uitleg van de Vertel eens-aanpak is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Lezen.

Download de lesbrief Download de bijlage

Lessuggesties van NBD Biblion

Bekijk de lessuggesties rondom boeken van de auteurs van 3PAK en enkele nominaties voor het Beste Boek voor Jongeren. Bij deze lessuggesties staan tips hoe je de Uittrekselbank of de LiteRom erbij kunt gebruiken.

Download de lestips

Aan de slag met de Boekenweek

Kijk met leerlingen de gesprekken tussen Boekenweek-auteurs en beginnende schrijvers. De video's leveren bijzondere inzichten op en leuke weetjes over het schrijverschap. Bij elke video is een korte verwerking gemaakt. Op Hebban vindt je alle boeken van de auteurs die aan het woord zijn ter inspiratie.

De Kleine Komedie, het oudste theater van Amsterdam, vormde het decor voor Het voorwoord van de Boekenweek Live: een inspirerende reeks ontmoetingen tussen auteurs. Elke aflevering zijn twee schrijvers te gast: een oud-Boekenweekauteur én een schrijver van een jongere generatie. Geheel in het Boekenweekthema 'Tweestrijd' gaan zij 20 minuten onvoorbereid met elkaar in gesprek en krijgen vragen en dilemma´s voorgelegd.

Algemene handleiding lesmateriaal


Het voorwoord van de Boekenweek Live werd mede mogelijk gemaakt door:

Reacties op: In de klas