Jongerenjury 2022

De Boekenweek van Jongeren vindt plaats van 16 t/m 25 september. Jongeren bepalen zelf hoe hun Boekenweek eruitziet: een Boekenweek van Jongeren in plaats van een Boekenweek voor Jongeren. Wat wil je nu écht lezen als je tussen de 15 en 18 jaar bent? Dat kunnen jongeren goed zelf beslissen. Door een jongerenjury die de winnende boeken kiest, focusgroepen die hebben meebeslist over de campagne-uitingen en samenwerkingen met herkenbare influencers op Instagram en TikTok wordt de doelgroep aangesproken en geïnspireerd door leeftijdsgenoten. Deze jongeren kunnen met zekerheid tegen andere jongeren zeggen: dit wil jij lezen!

Bruna Beeke

VOORZITTER - DERDE JAAR IN DE JURY

Hoi ik ben Bruno, ik ben 16 en woon in Amsterdam. Ik houd van chillen met mijn vrienden, sporten en ook vooral lezen. Ik vind lezen heel leuk omdat je je gaat inleven in iemand anders en daarmee dus ook verschillende perspectieven en ideeën krijgt, hierdoor wordt je wereldbeeld breder en dat vind ik heel leuk. Ook is het natuurlijk heel ontspannend en kan het je echte emoties laten voelen, dat vind ik ook heel belangrijk.

Mijn drie lievelingsboeken:

Yente Zomerplaag

DERDE JAAR IN DE JURY

Ik ben Yente, ik ben 18 jaar en woon in Zeist. Ik doe niets liever dan verdwijnen in een andere wereld, iemand anders z'n leven leiden en iemand anders z'n problemen hebben. Of ik deze wereld nou zelf schrijf of dat een geweldige schrijver het voor mij doet, maakt mij niet zoveel uit. Zolang ik maar kan dromen.

Hierbij mijn top 3 favoriete boeken/auteurs:

Paris Duivenvoorden

TWEEDE JAAR IN DE JURY

Ik ben Paris Duivenvoorden en woon in Voorhout. Ik ben 16 jaar. Ik lees veel en bijna alle genres. Zelf schrijf ik ook verhalen en recenseer ik boeken voor mijn blog. Ik lees graag omdat ik dan even in een andere wereld kan verdwijnen en nieuwe personages kan leren kennen.

Drie lievelingsboeken en de auteurs daarvan? Dat is moeilijk kiezen. Ik heb véél meer favoriete boeken, maar zal er toch drie kiezen.

Lieke Vos

TWEEDE JAAR IN DE JURY

Hallo! Ik ben Lieke Vos en ik ben 16 jaar. Mijn hobby’s zijn lezen, schrijven en paardrijden. Ik houd zo van lezen omdat je je helemaal kunt verliezen in een boek en vaak schep je een band met de personages waardoor je nieuwe mensen leert kennen. (Ik heb ook echte vrienden hoor). De reden dat ik me heb opgegeven voor de Jongerenjury is omdat ik lezen heel belangrijk vind en dat ik graag zou willen dat meer jongeren gaan lezen.

Ik vind het heel lastig om 3 lievelingsboeken te kiezen, maar ik heb een keuze kunnen maken.

Danique & Rosalie de Jong

TWEEDE JAAR IN DE JURY

Wij zijn Danique en Rosalie van @thereadingtwinsnl en vinden het superleuk dat we in de jongerenjury mogen deelnemen! We zijn 17 jaar en dus een tweeling Lezen vinden wij geweldig omdat in boeken alles mogelijk is! Het brengt je naar een andere wereld en soms zelfs een andere planeet. Het is net als een film kijken alleen gebeurt het dan in je hoofd.

Onze favoriete auteur en drie lievelingsboeken: Rosalie heeft wel heel duidelijk een lievelingsauteur, dat is namelijk Jennifer L Armentrout, maar om slechts drie boeken te kiezen als lievelingsboeken gaat niet lukken. Ik heb er namelijk véél meer. Ik zal mij proberen te beperken tot drie titels (of series). Mijn eerste favoriete serie is de 'Lux'-serie van Jennifer L Armentrout. Ook vind ik Familie liegt nooit van Karen McManus héél gaaf. Verder staat de 'Overstekers'-trilogie van Petra Doom op mijn favorieten lijstje.

De lievelingsboeken van Danique zijn er ook best veel, maar ook ik zal proberen het te beperken tot 3: een van mijn favoriet series is 'De familie Bridgerton' van Julia Quinn, en de 'Hof van doorns en rozen'-serie van Sarah J. Maas vond ik ook erg goed! Verder staat Het hart van de adelaar, van Emmelie Arents ook bovenaan mijn favorietenlijstje.

Reacties op: Jongerenjury 2022Gesponsorde boeken