Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


Deze zes jongeren bepalen het Beste Boek voor Jongeren!

1 reactie
Jongeren bepalen zelf hoe hun Boekenweek eruitziet. Wat wil je nu écht lezen als je tussen de 15 en 18 jaar bent? Dat kunnen jongeren goed zelf beslissen. De shortlist wordt gemaakt door een volwassen jury. Vervolgens kiest een jury van zes jongeren, de twee winnende boeken. Graag stellen we je voor aan de nieuwe jongerenjury!

Paris Duivenvoorden (17 jaar)

VOORZITTER - DERDE JAAR IN DE JURY

Ik ben Paris en ik ben zeventien jaar. Niet alleen lees en schrijf ik graag, maar ook heb ik al een aantal boeken proefgelezen. Lezen doe ik graag, omdat ik dan even in een andere wereld kan verdwijnen en nieuwe personages kan leren kennen. Drie lievelingsboeken en de auteurs daarvan? Dat is lastig kiezen, maar een keuze heb ik kunnen maken.

Mijn drie lievelingsboeken:

Danique & Rosalie de Jong, The reading twins (18 jaar)

DERDE JAAR IN DE JURY

Wij zijn Rosalie en Danique en zijn achttien jaar! Sinds april 2020 zijn wij begonnen met onze bookstagram @thereadingtwinsnl We begonnen ermee uit corona verveling, maar inmiddels is het veel meer dan dat! We lezen al van kleins af aan, maar de laatste paar jaar is het toch steeds wat meer geworden :) Het mooie aan lezen is dat zelfs al heb je een slechte dag; je kan altijd ontsnappen in een goed boek! Soms reis je af naar een andere wereld, en weer een andere keer los je een moordzaak op! In boeken kan alles! Het is ontzettend lastig om een top 3 aan favoriete boeken te kiezen (iets met keuzestress) maar toch hebben we een poging gedaan ;)

Hierbij de top 3 van Rosalie:

Hierbij de top 3 van Danique:

Thomas Leeuw (15 jaar)

EERSTE JAAR IN DE JURY

Ik ben Thomas Leeuw, ben 15 jaar. Ik woon in Enschede en doe 4 havo op de middelbare school in Enschede. In mijn vrije tijd lees ik veel horror, thrillers en fantasyboeken en volg ik theaterlessen. Daarnaast luister ik ook heel graag naar muziek; ik ben bijvoorbeeld fan van Måneskin. Mijn TikTok en Insta kan je vinden onder de naam: Thomas._.053.

Mijn favoriete boeken zijn:

Fleur Siersma (15 jaar)

EERSTE JAAR IN DE JURY

Hoi! Ik ben Fleur Siersma, ik ben 15 jaar oud en houd van lezen. Ik lees veel fantasy en romantiek, maar kan ook wel genieten van dystopie. Verder doe ik aan haken, tekenen en schrijven. Dit laatste doe ik vaak en ik heb in december 2020 zelfs een boek in eigen beheer uitgegeven onder mijn pseudoniem. Het heet Lente Is Voor Eeuwig. Onder het pseudoniem Amy onderhoud ik ook een Instagram en Goodreads. 

Mijn drie favoriete boeken:

Jouhaina Chaalan (15 jaar)

EERSTE JAAR IN DE JURY

Ik ben 15 jaar en ik zit op het Berlage Lyceum in Amsterdam. Ik vind lezen heel leuk, het is heerlijk om op te gaan in een andere wereld. Ook ben ik een kritische lezer en heb ik altijd wel een mening over van alles. Ik vind vrijwel alle genres leuk en sta altijd open om nieuwe auteurs en onderwerpen te ontdekken. Naast lezen, doe ik aan kickboksen en kunstschaatsen en houd ik van tekenen en schilderen. Mijn Insta is @jouhaina_chaalan.

Mijn all time favorites zijn: 

Reacties op: Deze zes jongeren bepalen het Beste Boek voor Jongeren!