Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Cadeaugids 2022 | Home | Junior | Kies een type lezer

De leukste cadeautips voor kinderen

Hoe werkt de Hebban Cadeaugids?

Heb je geen idee welk boek je moet kopen voor Sinterklaas of Kerst? De Hebban Crew heeft zes lezerstypen voor je bedacht. Kies het type dat het meest past bij het kind dat je een boek cadeau wilt geven. Onder elk lezerstype vind je verschillende categorieën met cadeautips.

Kies een type lezer...

De avonturier

De avonturier gaat graag op onderzoek uit en ontdekt graag nieuwe dingen, verhalen en landen. De avonturier is geen dertien-in-een-dozijn-lezer: de avontuurlijke lezer leest het liefst buiten de lijntjes. Een beetje spannend soms, maar wel heel lekker!

De doener

De doener zit nooit stil, maar heeft graag wat om handen! Lekker knutselen, spelen of bouwen, de doener doet niets liever. Er is een goed boek voor nodig om de doener eventjes stil te laten zitten. Gelukkig zijn die er meer dan genoeg, en laten de doener vol inspiratie achter!

De leergierige

De leergierige weet graag het naadje van de kous. Hij verdiept zich in de werking van dingen in de wereld, maar ook daarbuiten. De leergierige lezer maak je dan ook het meest blij met een boek vol feitjes en wetenswaardigheden of met een leerzaam verhaal.

De lachebek

De lachebek lacht graag, om zichzelf, om anderen, maar maakt die anderen ook graag aan het lachen. Komische boeken en verhalen met hilarische prenten of illustraties zijn vaak favoriet. Lekker luchtig, maar ook met een boodschap!

De sportieveling

De sportieveling beweegt graag: lekker sporten, alleen of in een team. Voor de lol óf voor de winst. Daarover lezen is misschien een solosport, maar dat is geen probleem: vrienden vindt deze lezer ook in sportieve verhalen over sport en spel.

De dierenvriend

Harig, schubbig of met veren: de dierenvriend vindt alle dieren interessant. Of ze nu vroeger leefden, of nu. De dierenvriend leest er natuurlijk ook graag over, zowel in fictieve verhalen als leerzame non-fictieboeken.