Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


Een boek binnen het Boekenweekthema 'Ik ben alles'

27 reacties
Als deelnemer aan de Hebban Reading Challenge vind je extra inspiratie in de checklist met 52 verrassende categorieën. Elk jaar weer daagt de Hebban Crew je uit nieuwe genres te proeven, onbekende auteurs te proberen, onontdekte continenten en landen te bezoeken via de bladzijden van je boeken en zo een rijkere lezer te worden. Met de Hebban Reading Challenge lees je echt meer én leuker.

Deze categorie is uitgelicht op Hebban

Wekelijks geeft de redactie vier boekentips bij een van de Hebban Reading Challenge checklistcategorieën, waar lezers op kunnen reageren met hun eigen tips. Daaruit wordt een Lezers Top 10 samengesteld.

Naar het tipartikel Naar de Lezers Top 10

Doe jij nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge 2023, stel dan nú je jaardoel in en dan kun jij ook de uitdaging aangaan de categorieën op de checklist af te vinken. Je kunt het hele jaar instappen in de Reading Challenge en, indien nodig met terugwerkende kracht, je in 2023 gelezen boeken afvinken. Hoewel de checklist niet beschikbaar is als je niet deelneemt aan de Hebban Reading Challenge 2023, kan en mag iedereen van de artikelen met inspiratie genieten, de tips lezen én geven. Wil je minder dan 52 boeken lezen in 2023, dan kies je de spannendste, leukste of meest uitdagende categorieën uit om te proberen af te vinken. Plan zo je eigen leukste leesjaar!

De checklist is optioneel bij de Hebban Reading Challenge 2023 en dient als inspiratie en uitdaging. Je kunt de Challenge ook volbrengen zonder volgens de categorieën te lezen of de checklist af te vinken.

Maar ... het is wel zeker nóg leuker!

Een boek binnen het Boekenweekthema 'Ik ben alles'

Van zaterdag 11 maart tot en met zondag 19 maart 2023 vindt de 88e Boekenweek plaats, dit keer rond het thema 'Ik ben alles'. We vieren in 2023 de pluriformiteit van onze identiteit, een bijzonder actueel thema. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit. Met de veelheid aan rollen die we vervullen – die van ouder en kind, van partner en collega, van leerling en mentor – en de veelheid aan gezichten die we on- en offline tonen, is iedereen de optelsom van al die componenten.

Juist een boek stelt ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. We herkennen én erkennen dat wat we al wisten en verkennen de rekbaarheid van onze identiteit. Door in de huid te kruipen van personages die we niet zijn of kennen en ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Verzonken in een boek is je identiteit even grenzeloos als je inlevingsvermogen. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles.

In maart volgt uiteraard enorm veel inspiratie voor deze categorie.

Leestips vinden

Natuurlijk helpen wij je met meer inspiratie voor alle categorieën. Voor elke categorie publiceren we dit jaar een tiplijst en vervolgens een top tien samengesteld uit de leestips uit de community. Weet je het echt even niet meer? Schakel dan de Hebban Boekentipper in en vraag om een boek dat past binnen de categorie die je wilt afvinken, maar ook wel een beetje binnen je comfortzone ligt, zodat je een grote kans hebt dat het boek zal je bevallen. Binnen enkele dagen krijg jij een persoonlijke en passende leestip van onze specialisten.

Leestips geven

Onder elk tiplijstartikel vragen we de lezers in de community hun beste leestip voor die categorie te geven. En dat kan ook nu al, het hele jaar door, onder dit artikel. Heb jij een ontzettend fijn boek gelezen dat binnen deze categorie past? Of heb je een favoriet die voldoet? Laat het weten onder dit artikel en vertel iets leuks over het boek erbij voor de zoekende Challenge-deelnemers. Vind jij leestips geven heel erg leuk? Inspireer lezers dan ook bij de andere categorieën voor de Hebban Reading Challenge 2023.

Bekijk je checklist

Reacties op: Een boek binnen het Boekenweekthema 'Ik ben alles'