Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Al meer dan 344deelnemers

Lees eens wat anders challenge

Doe mee aan het leukste goede voornemen van het jaar: meer én leuker lezen! Log in of maak een account aan en start jouw challenge.

Maak nu een account aan en doe mee

Lees eens wat anders challenge

344
Boeken voorgenomen
553
Boeken gelezen
116
Challenges volbracht

Doe ook mee!

'Lees eens wat anders' is al jaren een geliefde themamaand op Hebban.nl. We dagen lezers uit eens een boek op te pakken dat zij normaal niet zouden lezen en in de meeste gevallen betekent dit dat je als lezer eens een uitstapje doet naar een ander, onbekend en dus nog ongeliefd, genre.

'Lees eens wat anders' zal in 2023 voor het eerst een thema hebben en wel het thema van de Boekenweek. In het artikel 'Hoe divers is jouw boekenplank' van oktober 2022 hebben we je gevraagd eens een blik te werpen op je boekenplanken. Het opende onze, en hopelijk ook jouw, ogen voor hoe weinig gevorderd we met zijn allen nog maar zijn op het gebied van diversiteit. Maar het vormde ook een hoopvol startsein vol bereidheid en enthousiasme om daar verandering in te brengen. In maart, de maand waarin Boekenweek 2023 plaatsvindt, dagen we jou uit om wederom een blik te werpen op je leesgedrag, te ontdekken wat daar mist en juist daarin een boek te kiezen om deze maand te lezen. Lees eens wat anders!

Voor meer tips en inspiratie lees je het aankondigingsartikel.

Ik ben alles

Het thema van de Boekenweek luidt 'Ik ben alles'. Daarmee staat die in het teken van identiteit, de zoektocht naar wie we zijn, de verkenning van de grenzen – of de grenzeloosheid – ervan.

Juist een boek stelt ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. We herkennen én erkennen dat wat we al wisten en verkennen de rekbaarheid van onze identiteit. Door in de huid te kruipen van personages die we niet zijn of kennen en ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Verzonken in een boek is je identiteit even grenzeloos als je inlevingsvermogen. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles.

De Boekenweek volg je natuurlijk op het Boekenweek-kanaal.