Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

DE GROTE VRIENDELIJKE 100

Welke kinderboeken zijn het meest geliefd? Hieronder vind je de Grote Vriendelijke 100, een toplijst met de favoriete kinderboeken aller tijden. Klik op een omslag voor meer informatie over het boek. De lijst is samengesteld door lezers, die van 16 oktober tot en met 6 november 2022 konden stemmen op hun favorieten. De verkiezing is een initiatief van Hebban en De Grote Vriendelijke Podcast en wordt dit jaar voor de tweede keer samengesteld. Bekijk hier de lijst van 2021.

Naar het bekendmakingsartikel

1.

(3065)
Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

2.

(2385)
Wanneer Cato een vreemd kaartje vindt van een voormalig verlaten bioscoop, besluit ze een kijkje te gaan nemen. Al snel blijkt dat er geen gewone films draaien: het bioscoopscherm is een 'deur' naar het verleden.

3.

(1368)
Ties heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. Ties' ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing.

NIEUWS

Uitdaging: lees de hele Grote Vriendelijke 100!

Uitdaging: lees de hele Grote Vriendelijke 100!

20 december 2021 116 reacties 37 likes