Iris van Lunenburg geeft haar moeder een brok in de keel

'Net als mijn eigen moeder, vind ik Máxima een ontzettend inspirerende vrouw. Daarbij fascineert ze me ook. Wie is Máxima en waar komt ze vandaan? Haar leven is natuurlijk echt een modern sprookje en ik weet zeker dat mijn moeder intens zal genieten van Máxima Zorreguieta, Moederland van Marcia Luyten.'

Meer weten over de moeder-dochterrelatie tussen Iris en haar moeder?

Naar het interview op Hebban.nl

10 keer een brok in de keel voor Moederdag

Speciaal geselecteerd door boekverkopers

(0)
  Cadeaulijst
Een graphic novel over liefdevolle ouder-kindrelaties, waarin Mare een raar broertje heeft. Hij draagt altijd groene kleren en weet alles over dieren. Op een dag fluistert hij: ‘Papa is een ijsbeer.’ Mare snapt er niets van. Papa lijkt helemaal niet op een ijsbeer!
(19)
  Cadeaulijst
Naschokken is het ontroerende verhaal van Nadia’s zoektocht naar haar identiteit, dat laat zien welke naschokken een trauma kan hebben op persoonlijk vlak, en ook hoe dat doorwerkt van generatie op generatie.
(1)
  Cadeaulijst
In Máxima Zorreguieta. Moederland, het eerste boek van een biografisch portret in twee delen, laat Marcia Luyten zien hoe Koningin Máxima is gevormd door haar geboorteland.
(110)
  Cadeaulijst
De zevende zus is hét boek waar honderduizenden lezers al maanden op wachten en waarin een heleboel vragen eindelijk beantwoord zullen worden. 2021 wordt het jaar van de mysterieuze zevende zus.
(29)
  Cadeaulijst
Raaf is het verhaal over de grenzeloze relatie tussen een zoon en zijn moeder. In compact en humoristisch proza weet Roos Vlogman feilloos de vinger op de zere plek te leggen, waarbij je je steeds afvraagt: kun je werkelijk loskomen van waar je vandaan komt?
(149)
  Cadeaulijst
De Stem speelt zich af tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen die dit millennium inluidden – een rijke roman met een stuwende kracht, over familie, loyaliteit, en het grote offer dat engagement van mensen vraagt.
(353)
  Cadeaulijst
De wilde stilte is een verhaal van hoop, en van een levenslange liefde die sterker is dan al het andere. Het is een even helder als fijnzinnig verhaal over de instinctieve verbinding tussen onze ziel en de natuur, en hoe belangrijk die is voor ons allemaal.
(4)
  Cadeaulijst
Op meesterlijke wijze beschrijft Hooghiemstra hoe revoluties en snelle veranderingen in Europa aan die macht een einde maakten en hoe zij van bestuurders in marionetten veranderden. Nooit eerder werden de achtergronden van wat in Nederland de ‘affaire Irene’ is gaan heten, zo onthullend en verhelderend beschreven.
(50)
  Cadeaulijst
In En altijd maar verlangen blikt meesterinterviewer Frénk van der Linden door middel van brieven aan zijn ouders terug op zijn eigen kinderjaren en de onderlinge relaties binnen het gezin. Het resultaat is een open, eerlijk en herkenbaar portret van een ouder-kindrelatie.
(3)
  Cadeaulijst
Makumbi schetst het leven in onvoorspelbare en gewelddadige tijden. De eerste vrouw is een grootse en tegelijkertijd diep persoonlijke roman over verlangen en opstand, geïnspireerd door de Oegandese scheppingsmythe en feministische rebellie.

De populairste boeken van dit moment

Koop je boeken makkelijk en snel bij je favoriete boekhandel. Bestel via de website, mail of bel ze.
Vanaf 28 april is de boekhandel ook weer open zonder afspraak, vanzelfsprekend met inachtneming van de coronaregels.

Koop een boek én een tas en laat zien dat je je boekhandel steunt.
Deel je foto op social media met #steunjeboekhandeltas en maak kans op een Boekenbon.