Daan Boom geeft zijn vader kippenvel

'Mijn vader heeft altijd geprobeerd me aan het lezen te krijgen. Op de basisschool had ik moeite met leren en concentreren, maar dan hielp mijn vader me thuis. Hij is onderwijzer, hij werkt op een basisschool voor langdurig zieke kinderen. Als ik dan thuiskwam en hij ook, gingen we nog samen oefenen. Ook toen ik op de middelbare school zat, bleef hij me stimuleren om te lezen. Dan liepen we samen naar zijn enorme boekenkast en wees hij me boeken aan die hij goed vond. Hij heeft in die tijd zo’n beetje mijn hele leeslijst aangedragen. De boeken die hij me aanraadde, vond ik uiteindelijk ook goed. Hij probeerde me dus altijd goed op weg te helpen.

Benieuwd naar meer leesherinneringen van Daan?

Naar het interview op Hebban.nl

10 keer kippenvel voor Vaderdag

Speciaal geselecteerd door boekverkopers

(30)
  Cadeaulijst
Dertig jaar geleden schreef Grant McAllister zeven verhalen die samen de thriller Moord in wit vormden. Sindsdien woont hij afgezonderd op een eiland. Maar dan staat de jonge, ambitieuze redacteur Julia voor zijn deur. Zij zal de heruitgave van zijn boek verzorgen en wil Grant interviewen over het boek, maar stuit op een man die zijn verleden liever verbergt.
(303)
  Cadeaulijst
Augusta Falls, Georgia, 1939. De twaalfjarige Joseph Vaughan hoort dat een meisje uit zijn klas op brute wijze is vermoord. Het blijkt de eerste in een reeks van tien moorden op jonge meisjes te zijn die het kleine dorp gedurende een decennium in de greep zullen houden.
(27)
  Cadeaulijst
Onderweg naar Californië maakt Aloysius Archer een tussenstop in Reno. Nog geen 24 uur later is hij de trotse eigenaar van een peperdure, zeer zeldzame Franse sportauto, heeft hij een reisgenoot gevonden in de mysterieuze danseres Liberty Callahan en moet hij zich enkele zwaar bewapende criminelen van het lijf houden. Geluk bij een ongeluk: Liberty blijkt niet alleen zeer verleidelijk te zijn, maar ook uitstekend met een pistool overweg te kunnen.
(90)
  Cadeaulijst
Op klaarlichte dag wordt de Amsterdamse kunsthandelaar Louis Post in zijn winkel in de Nieuwe Spiegelstraat vermoord. Professor Arjen Hageveld denkt te weten waarom. Het heeft te maken met het schilderij van de relatief onbekende achttiende-eeuwse schilder Isaac Pietersz waar een van zijn studenten al maandenlang onderzoek naar doet. Een schilderij met een geheim dat de professor enkele dagen eerder met de kunsthandelaar had gedeeld.
(9)
  Cadeaulijst
Het begint met een sms. President Jack Ryans vriend (en voormalig CIA-agent) pater Pat West waarschuwt hem voor een ‘honey trap’ – een val die is opgezet door een geheim agente die uit is op informatie – en een mogelijke moordaanslag. Het zou te maken hebben met een geheim artificial intelligence-project, Calliope, dat in Chinese handen dreigt te vallen. Daarna blijft het stil. Doodstil.
(2)
  Cadeaulijst
De zeventienjarige Samuel Sooleyman groeit op in een dorp in de Republiek Zuid-Soedan, een land dat verscheurd wordt door een burgeroorlog. Zijn grote passie is basketbal en zijn verbazingwekkende sprongkracht en snelheid maken hem tot een bijzondere speler. Wanneer hij wordt geselecteerd voor het nationale jeugdteam dat een toernooi zal spelen in Amerika, beseffen Samuel en zijn familie dat dit zijn leven voorgoed kan veranderen.
(99)
  Cadeaulijst
Wolfzomer speelt zich af in Haparanda, in het noorden van Zweden, vlak bij de grens met Finland. Er wordt een dode wolf in de bossen gevonden, en in de maag van het beest ontdekt de politie de resten van een mens. Al snel wordt duidelijk dat deze man betrokken was bij een mislukte drugsdeal in Finland, en vanaf dat moment weet politieagente Hannah Wester dat haar normaal zo rustige zomer volledig op zijn kop zal staan.
(82)
  Cadeaulijst
Een weergaloos en intens verhaal over een disfunctionele familie en de gevolgen van een groot trauma uit het verleden. Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij het meertje waar twintig jaar eerder een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien.
(28)
  Cadeaulijst
Roy Opgard heeft het afgelegen Noorse bergdorp waar hij is opgegroeid nooit verlaten, terwijl zijn jongere broer Carl zo snel hij kon naar Amerika is vertrokken. De jeugd van de broers was verschrikkelijk: hun vader was bikkelhard en hanteerde een strikt ‘wij tegen de rest’-principe. Een ijzingwekkende tragedie over twee broers, één vrouw en een nooit opgeloste moord uit het verleden.
(63)
  Cadeaulijst
Londen is het epicentrum van een wereldwijde pandemie en de stad is volledig in lockdown. Geweld en onrust liggen overal op de loer en niemand is veilig voor het dodelijke virus dat al duizenden slachtoffers heeft geëist. Ziekenhuizen zijn overvol, hulpdiensten machteloos.

De populairste boeken van dit moment

Tip!
Geïnspireerd door deze lijst met boekentips? Zet de boeken die je niet wilt vergeten op je cadeaulijst door op de knop 'Cadeaulijst' te klikken. Zo vergeet je nooit meer een cadeau! Je vindt de lijst terug in Mijn Hebban.

Koop een boek én een tas en laat zien dat je je boekhandel steunt.
Deel je foto op social media met #steunjeboekhandeltas en maak kans op een Boekenbon.