NBD Biblion Gouden Strop

De Gouden Strop is de prijs voor de beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende roman. De prijs is in 1986 in het leven geroepen door het GNM, het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, en genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Een vakjury bepaalt de winnaar. Diezelfde vakjury bepaalt de winnaar van de Schaduwprijs, de prijs voor het spannendste (oorspronkelijk) Nederlandstalig debuut.

www.nederlandsethrillerprijs.nl

Winnaars 2022

Gouden Strop

Schaduwprijs

Shortlist 2022

De Avond van het Spannende Boek

Thrillerfans en schrijvers komen op donderdag 9 juni 2022 samen in Bibliotheek Neude tijdens de Avond van het Spannende Boek. Een avond vol interviews, films, een moordquiz en de tevens de uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen, waaronder de NBD Biblion Gouden Strop en de Hebban Thrillerprijs. De Avond van het Spannende Boek is de aftrap van de Nederlandse Thriller Tiendaagse.

Ontdek alle motieven van bekende Nederlandse thrillerschrijvers als Thomas Olde Heuvelt, Marion Pauw en Loes den Hollander tijdens interviews en voorleessessies. Of schuif aan bij Charles den Tex, Peter Römer en Willem Asman. En maak kennis met interessante nieuwkomers zoals Dana Smit afkomstig van de Londense recherche.

Lees verder