Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

DE GROTE VRIENDE­LIJKE 100

Welke kinderboeken zijn het meest geliefd? Hieronder vind je de Grote Vriendelijke 100, een toplijst met de favoriete kinderboeken aller tijden. Klik op een omslag voor meer informatie over het boek. Ook kun je hier de poster downloaden met alle 100 titels erop. De lijst is samengesteld door lezers, die van 15 oktober tot en met 5 november 2023 konden stemmen op hun favorieten. De verkiezing is een initiatief van Hebban en De Grote Vriendelijke Podcast en wordt dit jaar voor de derde keer samengesteld. Bekijk hier de lijst van 2021 en hier de lijst van 2022.

Naar het bekendmakingsartikel

(2889)
Dit is een verhaal over zeewezens en piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.
(2179)
Wanneer Cato een vreemd kaartje vindt van een voormalig verlaten bioscoop, besluit ze een kijkje te gaan nemen. Al snel blijkt dat er geen gewone films draaien: het bioscoopscherm is een 'deur' naar het verleden.
(1054)
Mot heet eigenlijk Vlinder, maar zo noemt alleen haar moeder haar nog. Uit opstandigheid koopt Mot van haar spaargeld een magneet om mee te vissen in het oude kanaal. Dat is het begin van een groots avontuur.
(885)
Als Roya met haar ouders en broers eindelijk een huis in Nederland krijgt, hoort daar ook een huisdier bij. Aan het dwergkonijntje Misjka vertelt ze over de vlucht uit haar land. Maar dan is Misjka ineens verdwenen.