Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De verhalenwedstrijd met invloed van lezers!

Elke schrijfwedstrijd heeft experts nodig die de ingezonden verhalen beoordelen. Daarom zijn we op zoek naar lezers die:

  • houden van de fantastische genres (fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en aanverwanten)
  • het leuk vinden om korte verhalen (tot 7.500 woorden) te lezen
  • het aandurven om die verhalen objectief en kritisch te beoordelen.

We zoeken jou!

Bij de Harland Awards gaat de jurering volgens de methode die op Hebban standaard gebruikt wordt voor schrijfwedstrijden en verschillende boekenprijzen. De eerste ronde bestaat uit een voorselectie door een grote groep lezers met ruime ervaring in het fantastische genre, die elk een aantal verhalen leest en beoordeelt.

Je kon je aanmelden tot 1 oktober 2022, inmiddels is de voorselectie compleet en is aanmelden niet meer mogelijk.

In de tweede ronde leest een groep juryleden uit het boekenvak (zoals auteurs, redacteuren, uitgevers e.d.) de door de voorselectie uitverkoren verhalen en bepaalt de winnaar en de vier runners-up.

Wat kun je verwachten als voorselecteur?

Er komen doorgaans honderd tot tweehonderd verhalen binnen bij de Harland Awards, maar die hoef je niet allemaal te lezen. Doordat we een grote groep lezers hebben, krijgt elke voorselecteur 20 tot 30 verhalen te beoordelen. Stijl, (sub)genre, kwaliteit en vorm varieren enorm, dus er is veel te beleven tijdens het lezen. Per verhaal vragen we de voorselecteurs een korte beoordeling met min- en pluspunten bij te houden. Nadere instructies daarvoor en andere aandachtspunten worden voor het begin van de selectieperiode aan de definitieve groep voorselecteurs toegezonden.

Als je nu al een indruk wilt krijgen van wat er mogelijk is in het fantastische genre, download en lees dan Harland Awards - winnende verhalen, een e-bundel met zeven winnende verhalen van eerdere edities en Harland Awards 2020 - de winnende verhalen en Parterretrap en andere winnende verhalen, de e-bundels met de beste vijf verhalen van de 2020 en 2021 edities van de schrijfwedstrijd.

Tip: laat in je Hebbanprofiel goed zien wat je las, leest en wil lezen, zodat we goed kunnen zien welke leeservaring jij hebt binnen deze genres.