Heel Nederland Leest Junior

Het Pungelhuis van
Annet Huizing

Tijdens Nederland Leest Junior leest alle leerlingen hetzelfde boek. Dit leidt tot boeiende en leuke gesprekken in de klas. Dit jaar is Het Pungelhuis van Annet Huizing het cadeau voor kinderen in groep 7 en 8 en de onderbouw van het vmbo. Na het lezen van dit mooie verhaal gaat de klas in gesprek over het verhaal en leren ze discussiëren over de thema's uit het boek.

Het Pungelhuis

Waarom heeft niemand Ole ooit verteld dat hij nog een opa had? En waarom krijgt hij nu alleen maar te horen dat het een vreselijke man was? Voor Ole komt het verleden tot leven als hij met zijn vader terugkeert naar opa’s huis in de bossen van Brabant, vlak bij de grens met België. Daar woedde in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw een hevige strijd tussen botersmokkelaars en commiezen. Langzaam maar zeker ontdekt Ole waarom zijn vader nooit over zijn opa wilde praten.

Annet Huizing

Annet Huizing schrijft fictie en non-fictie voor kinderen. Haar boeken worden graag gelezen en geven veel aanleiding tot gesprek. Ze debuteerde met Hoe ik per ongeluk een boek schreef, waarvoor ze onder meer een Zilveren Griffel won en dat in meer dan tien talen werd vertaald. Ook haar tweede boek, De zweetvoetenman, over de Nederlandse rechtspraak, werd met een Zilveren Griffel bekroond – én de Mr. Eva Meillo Prijs. Met Het Pungelhuis won ze zowel de Thea Beckmanprijs 2022 als de Jonge Beckmanprijs.