Heel Nederland Leest

Sonny Boy van
Annejet van der Zijl

Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen: je hebt gelijk iets om over te praten! Daarom lezen we in november 2023 met heel Nederland Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Je haalt Sonny Boy vanaf 1 november gratis op in de bibliotheek. Ook als je nog geen lid bent!

Sonny Boy

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien.

Bekijk het boek op Hebban

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. Ze werkte een aantal jaren in de journalistiek, onder andere bij opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. Inmiddels zijn er van haar hand een groot aantal historische non-fictieboeken en romans verschenen. In 2020 schreef ze in opdracht van de CPNB het Boekenweekgeschenk Leon & Juliette. Haar boek Sonny Boy, dat werd uitgekozen voor Heel Nederland Leest 2023, werd verfilmd en in acht talen vertaald.