Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid


Doorleestips bij Nederland Leest Junior

'De regels van drie' van Marjolijn Hof is het boek voor Nederland Leest Junior 2022. Heb jij 'De Regels van drie' al uitgelezen en ben je op zoek naar een ander mooi boek? Hierbij geven we je graag nog veel meer boekentips! Deze boekenlijst is samengesteld door de Bibliotheek op school. De boeken kun je lenen in de bibliotheek op school of in de bibliotheek bij jou in de buurt.

De regels van drie

Marjolijn Hof

Twan en zijn tweelingzus Linde reizen met hun moeder en oma naar IJsland. Ze gaan naar Twans overgrootvader, opi Kas, die daar helemaal alleen woont. Opi Kas kan niet goed meer voor zichzelf zorgen en hij moet mee terug naar Nederland. Maar opi Kas denkt hier heel anders over. Hij heeft een ontsnappingsplan bedacht en vraagt of Twan hem wil helpen. Gelukkig heeft Twan een survivalhandboek meegenomen. Twan twijfelt. Wat moet hij doen? Opi Kas helpen of het geheime plan verraden?

Nederland Leest gaat in 2022 over ouder worden. We worden steeds ouder maar zijn ook fitter, hoe is het om oud te worden in de 21e eeuw? Ook kinderen worden ermee geconfronteerd, ze hebben opa's en oma's in hun omgeving waarvan de een nog zal werken en de ander misschien al met pensioen is. Met De regels van drie kunnen ze dit onderwerp van verschillende kanten bekijken.

Oud worden, jong blijven

Informatief

Reacties op: Doorleestips bij Nederland Leest Junior