Thomas van Grinsven & Rutger Vink hebben met hun boek De magische halsband de Kinderjury 2022 gewonnen in de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar. In de categorie 10 tot en met 12 jaar wint Kevin Hassing met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken. De prijzen werden uitgereikt op de eerste editie van Het Grote Kinderjury Feest dat door CPNB en DPG Media is georganiseerd.

De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Tijdens de Stemweken stemden maar liefst 52.448 kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar.

WINNAAR 6-9 JAAR

Over de auteurs
Rutger Vink (alias Furtjuh) en Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) behoren tot de grootste YouTubers van Nederland. Ze hebben gezamenlijk meer dan 1,7 miljoen abonnees op hun YouTube-kanalen en hun video’s zijn meer dan 350 miljoen keer bekeken. Samen met hun hond Paco vormen ze een liefdevol gezin. Ze plaatsen familievriendelijke content en maken maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar. Ook offline zijn ze succesvol. Zo hebben ze meer dan 20 theatershows op hun naam staan. De magische halsband is het eerste boek in hun eigen kinderboekenserie 'De avonturen van Rutger, Thomas en Paco'. Het boek verscheen in september 2021 en ging al meer dan 55.000 keer over de toonbank.

WINNAAR 10-12 JAAR

Over de auteur
Kevin Hassing (1984) is naast auteur ook (stem)acteur. Hij studeerde aan de Toneelschool en Kleinkunst Academie in Amsterdam. Na zijn afstuderen speelde hij onder andere bij het jeugdtheatergezelschap Het Laagland. Hij was op televisie te zien in GTST, Cas en Centraal Medisch Centrum. Ook spreekt hij tekenfilms en luisterboeken in. Zo is hij te horen als Spencer in iCarly, Pablo in Violetta en Dave in Alvinnn and the Chipmunks. In 2020 debuteerde hij met zijn jeugdboek Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen, dat de Tiplijst van de Nederlandse Kinderjury 2021 bereikte en genomineerd werd voor de Hotze de Roosprijs 2021.

GENOMINEERDEN 6-9 JAAR

GENOMINEERDEN 10-12 JAAR

HEBBAN