Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


Waanzinnige boomhut challenge in Minecraft

Speciaal voor de Kinderboekenweek is er een spel gemaakt in Minecraft! Doe mee aan de ‘Waanzinnige boomhut challenge’ in Minecraft.

Wat kan je verwachten?

Het spel staat in het teken van het Kinderboekenweekgeschenk Waanzinnige boomhutverhalen en je begint de challenge in een magische boekwinkel. Vervolgens kom je terecht in een natuurgebied waar je door een OERRR boswachter wordt meegenomen in een bijzondere gi-ga-groene wereld. Voltooi alle natuuropdrachten om zoveel mogelijk beloningen te sparen. Bij de laatste opdracht dagen we je uit om jouw waanzinnige boomhut te bouwen. Leef je helemaal uit, het mag zo groot, gek, gaaf en waanzinnig worden als jij wilt.

Heb jij nou de aller gaafste boomhut gemaakt? Maak dan een screenshot van jouw boomhut in Minecraft en sla deze op. Vraag je ouders/verzorgers om deze afbeelding te uploaden en hun gegevens in te vullen. Een jury van echte boswachters bekijkt alle boomhutten en kiest de mooiste uit. De winnaar wint een weekend van 3 overnachtingen in een echte boomhut op de Veluwe.

Durf jij deze uitdaging aan? Je kunt meedoen tot 16 oktober. Stuur jouw boomhut in via deze link

Iedereen de boom in!

Waar lees jij je nieuwe lievelingsboek of het Kinderboekenweekgeschenk ‘De Waanzinnige Boomhut’? In een boom natuurlijk! Tijdens de Kinderboekenweek halen we met OERRR buiten naar binnen en binnen naar buiten. Ontwerp bijvoorbeeld je eigen waanzinnige boomhut in Minecraft en win een overnachting in een echte boomhut! Of leer hoe je zelf een hut bouwt in de natuur van onze boswachters tijdens de Wilde Buiten Dagen!

Naar de Minecraft Challenge

Samenwerking Kinderboekenweek en OERRR

‘Iedereen de boom in!’ Dit jaar slaan de Kinderboekenweek en OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, de handen ineen. Lezen, voorlezen en buitenspelen is het leukste dat er is en dus gaan we dat tijdens de Kinderboekenweek 2022 allemaal tegelijk doen. Lees en beleef de spannendste avonturen buiten. Zo heeft OERRR voor het onderwijs speciale buitenlessen gemaakt en bij elke thematitel ontvangen schoolklassen prachtige kaarten met tips om buiten de natuur te ontdekken. Ten slotte is de grote opening van de Kinderboekenweek op 5 oktober bij Speelnatuur van OERRR / Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland. De hele Kinderboekenweek wordt de link gelegd tussen lezen en de natuur in met OERRR. Wat dacht je bijvoorbeeld van boswachters die buiten voorlezen?

Naar de site van OERRR Gi-ga-groene leestips

Reacties op: Waanzinnige boomhut challenge in MinecraftGesponsorde boeken