Voorwaarden Kinderjury

Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen vanaf 11 april hun stem uitbrengen op hun favoriete boeken. Voor elke categorie heeft een speciaal comité een tiplijst samengesteld met 25 boeken. Het comité bestaat uit professionals die werkzaam zijn in de jeugdboekenbranche. Je kunt stemmen op een van de titels op de tiplijst, maar je mag ook zelf een boek opzoeken via de zoekbalk en daar je stem op uitbrengen.

In de zoekmachine zitten vrijwel alle boeken voor 6 t/m 12-jarigen die voor het eerst in 2021 zijn verschenen. Kun je je favoriete boek niet vinden, dan is het waarschijnlijk ouder (of nieuwer) of is het mogelijk een bundeling van eerder verschenen verhalen.

Stem eerlijk

Je kunt je stem uitbrengen op één boek tegelijk. Heb je meer favorieten, dan kun je nog een keer stemmen. Vaker stemmen op dezelfde titel heeft geen zin.

Stemmen zonder e-mailadres

Je e-mailadres is niet nodig voor het stemmen. Maar als je kans wilt maken op jouw lengte in boeken, dan hebben we jouw e-mailadres nodig om contact met je op te nemen als je hebt gewonnen. Vraag je ouders altijd om toestemming om deel te nemen aan acties op internet. E-mailadressen worden uitsluitend gebruikt voor de afhandeling van de actie en daarna verwijderd.


VOOR UITGEVERS

De selectie boeken in de database is zorgvuldig samengesteld. Toch kan het gebeuren dat een titel per ongeluk niet in de selectie is opgenomen. Uitgevers kunnen ontbrekende titels – die voldoen aan de voorwaarden – melden aan de redactie via vandaag@hebban.nl. Na verificatie worden de titels binnen 24 uur toegevoegd aan de zoekmachine.

HEBBAN