Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Hebban Reading Challenge FAQ

door Hebban Crew 69 reacties
De Hebban Reading Challenge 2019 komt er aan! Vanaf 20 november kun je je aanmelden en beginnen met het aanleggen van je leeslijst voor het nieuwe jaar. Weet je nog niet zo goed wat de Reading Challenge inhoudt? We hebben een handig overzichtje gemaakt van veelgestelde vragen en de antwoorden daarop. Heb je een vraag die er niet tussenstaat? Zet 'm in de comments onderaan het artikel en we beantwoorden 'm zo snel mogelijk.

De Hebban Reading Challenge 2019 komt er bijna aan!

Update 14 november 2018: binnenkort kun je je leesdoel voor 2019 vaststellen en al boeken aanvinken die je wilt lezen voor je Hebban Reading Challenge 2019. Boeken als Gelezen aanvinken voor de 2019-Challenge kan vanaf 1 januari 2019. Doe jij ook weer mee?

Wat houdt de Hebban Reading Challenge precies in?

De Hebban Reading Challenge is een leuke manier om je te helpen bij een van je goede voornemens (meer tijd vrij maken om mooie boeken te lezen). De challenge is geen wedstrijd met andere lezers. Het is jouw persoonlijke uitdaging om jouw leesdoel te halen. Vanaf 15 december 2017 kun je het aantal boeken ingeven dat je in 2018 wilt lezen. Maar je kunt natuurlijk het hele jaar door instappen, al is het alleen al om je te laten inspireren door de Hebban-redactie en andere lezers, bijvoorbeeld door de verschillende categorieën die we hebben samengesteld in een persoonlijke checklist. 

Wat moet ik met de categorieën? 

Je moet daar niks mee. De Hebban Reading Challenge is vooral bedoeld om je leesdoel qua aantal boeken bij te houden. We hebben echter gemerkt dat veel lezers het juist leuk vinden om op een andere manier geïnspireerd te worden. De optionele categorieën-afvinklijst kan ervoor zorgen dat je misschien wat avontuurlijker gaat lezen. De Hebban-redactie belicht in 2018 wekelijks een categorie, werkt de lijst met leessuggesties bij en komt met verrassende leestips om jouw leesjaar van nieuw elan te voorzien. O ja, en we zullen je regelmatig verrassen met exclusieve giveaways voor Challenge-deelnemers.

Hoe bepaal ik mijn juiste leesdoel? 

Dat is een goede vraag. Je blijft waarschijnlijk het meest gemotiveerd als je een realistisch en haalbaar doel stelt. Las je het afgelopen jaar met pijn en moeite twintig boeken, dan is dat gewoon een mooi uitgangspunt. Las je er twintig maar denk je dat je er ook 25 of 30 zou kunnen of heel graag zou willen lezen, dan vul je dat aantal in. Je kunt je persoonlijke Challenge gedurende het jaar naar boven en naar beneden bijstellen. 

Hoe helpt Hebban mij met het behalen van mijn leesdoel? 

Allereerst door je wekelijks te voorzien van leuke, bijzondere, mooie of spannende leestips aan de hand van 50+ categorieën. Daarnaast zijn de vele lezers op Hebban altijd bereid om je te helpen om van je Reading Challenge een bijzondere ervaring te maken. 

Hoe zet ik een boek op mijn Challenge?

Je kiest voor 'Wil ik lezen' of 'Gelezen' en krijgt dan een venstertje waarin je gevraagd wordt of het voor de Challenge is. Je kunt dit vinkje ook altijd weer uitzetten per boek.

Kunnen ook Engelstalige boeken meetellen voor de Challenge?

Jazeker, je kunt ook alle Engelstalige boeken afvinken voor je Challenge. Je Challenge leeslijst kan een mix zijn van Engels en Nederlands, dat maakt niet uit.

Waar kan ik die checklist vinden?

De jaarlijkse inspiratielijst kun je vinden op je Challenge.

Ik wil graag volgens de #boekperweek challenge op twitter lezen

Dat kun je mooi doen door je leesdoel op 52 te zetten op Hebban en elke week je gelezen boek met deze hashtag van de bibliotheken te delen op Twitter op Facebook. Op Hebban heb je dan aan het einde van het jaar mooi je 52 gelezen boeken op een rij staan.

Kan ik ook meedoen via de Hebban Boeken App?

Op dit moment bevat de Hebban Boeken App slechts beperkte functionaliteit met betrekking tot de Reading Challenge. 

De voorbereidingen voor de Hebban Reading Challenge moet je dan ook op de website doen. Alleen hier kun je je aanmelden voor de challenge en het aantal boeken dat je wilt gaan lezen opgeven en/of aanpassen. In je persoonlijke profiel in de app zie je als je bent aangemeld wél de status van je leesdoel. 

Anders dan op de site kun je in de app ook niet vooraf ingeven of je een boek wilt gaan lezen voor de challenge. Boeken toevoegen aan je 'wil ik lezen'-challengelijstje kan dus alleen op de site. In de app kun je elk gelezen boek wél afvinken voor je challenge. Dat doe je door op de knop 'beoordeel nu' te klikken en 'Gelezen voor mijn Reading Challenge' aanvinken. 

In de app kun je door middel van een filter (Reading Challenge) op je 'Wil ik lezen' en 'Gelezen' plank direct zien welke boeken je hebt aangemerkt om te lezen voor je challenge en welke je al hebt gelezenvoor je challenge. 

Let op: zodra je je hebt aangemeld voor de Hebban Reading Challenge 2018 kun je in de app alleen nog boeken voor deze challenge afvinken. Op de site blijft de mogelijkheid bestaan om tot half januari je vorige challenge bij te werken. 

Het boek dat ik gelezen heb en wil afvinken kan ik niet vinden op Hebban!

Je kunt hier een boek laten toevoegen.Over de auteur

Hebban Crew

2423 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Reading Challenge FAQ