Blogpost: Marleen

Boeklancering 'Maestra' in Amsterdam

'Beter en heter dan Vijftig tinten grijs' en 'De meest zinderende thriller die je dit jaar zult lezen.' Dit was eigenlijk het enige wat ik wist over Maestra, het boek dat heel boekenland op zijn kop leek te zetten. Het boek zou vertaald worden in meer dan 40 talen en ook was er al een verfilming in de maak. De flaptekst liet vrij weinig los en het mysterieuze rondom het boek zorgde ervoor dat ik erg nieuwsgierig naar dit boek werd.

Dankzij Hebban kreeg ik de kans om bij de boeklancering op 22 april aanwezig te zijn. Nadat het boek in London, Parijs en München was gepresenteerd, had uitgeverij The House of Books het prachtige museum de Hermitage afgehuurd, een geweldige locatie aan de Amstel in Amsterdam.

Iets aan de late kant kwamen we de ruimte binnen en werden onthaald met een lekker glas Cava. Met ons drankje in de hand zochten we ons een weg tussen alle mensen door en namen plaats aan de rand van de ruimte. De ruimte was ongelofelijk luxe en veel mensen hadden hun feestelijke outfit uit de kast getrokken. Terwijl we van ons drankje en van de locatie genoten lieten we onze blik over de mensenmassa gaan. Bij een boeklancering van zo'n gehyped boek als Maestra kun je verwachten dat er een aantal BN'ers rondlopen en menig gezicht werd door ons herkend. 

Al gauw kwam het podium tot leven en de uitgever van The House of Books begon met een inleiding. De auteur, L.S. Hilton, Halina Reijn en Heleen van Royen volgden al snel. Halina Reijn las de eerste twee bladzijdes voor. De mensen die het boek (of het eerste hoofdstuk) al gelezen hebben kunnen weten dat er wat opschudding in de zaal ontstond. Voor de mensen die nog niet bekend zijn met het eerste stuk uit het boek: Je kunt je voorstellen dat de zin 'Na rood fruit smaakt een kut zo heerlijk' het niet helemaal stil was. 

Nadat Halina een stukje had voorgelezen, nam Heleen het woord. Ze prees de auteur met haar boek en citeerde wat zinnen uit het boek. We kennen Heleen allemaal van haar expliciete boeken en Heleen nam ook geen blad voor haar mond. Na het verhaaltje van Heleen was de presentatie ten einde. Daarna werden de (gesigneerde!) boeken uitgedeeld en was het tijd voor nog een drankje. Ook werd er rondgegaan met luxe hapjes, eendenborst en kaviaar stonden op het menu. 

Nadat we nog een drankje hadden gedronken en op ons gemak de zaal hadden rondgekeken, vertrokken we met onze boeken. We hebben een erg leuke avond gehad en het was ontzettend leuk om zo'n luxe lancering mee te maken.

Ik wil graag The House of Books en Hebban bedanken voor deze avond!

Reacties op: Boeklancering 'Maestra' in Amsterdam