Het Nationale Voorleesontbijt

Jaarlijks wordt een groep bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens Het Nationale Voorleesontbijt om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden. Naast de zogenaamde VIP-voorleesontbijten organiseren basisscholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven ook zelf ieder jaar voorleesontbijten met lokale helden.

De Nationale Voorleesdagen bestaat sinds 2004 en is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB.

Doe mee!

Lees jij ook thuis voor? Deel jouw voorleesliefde tijdens De Nationale Voorleesdagen op de sociale media met @voorleesdagen en #voorlezenmaaktjeleuker.

Organiseer een coronaproof voorleesontbijt op school of kinderopvang

DOWNLOAD HANDLEIDING

Auteursrechten

Vanwege de bescherming van auteursrechten van het boek mag een verhaal niet volledig worden voorgelezen en openbaar op een website, en/of op socialemediakanalen zoals YouTube, Facebook, Instagram en Twitter worden geplaatst.

Het geheel voorlezen van een verhaal mag alleen in een besloten omgeving, achter een inlogcode zoals bij een Zoom of Teamsmeeting, mits deze sessie niet opgenomen.

Nieuwsbrief

facebook instagram twitter youtube flickr