De wandelaar

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van De wandelaar is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf. Tijdens een literaire stadswandeling vertelt zij over de rol van Parijs in het leven en werk van Adriaan van Dis, hoe hij aan De wandelaar werkte en het andere Parijs ontdekte.

Eén boek, duizend gesprekken

De wandelaar gelezen? Laat hieronder een reactie achter.

Dit vinden de lezers op Hebban van De wandelaar

5 67 4 222 3 200 2 46 1 13

De laatste recensies

Een tour de Paris
Lees het net zo rust...
Leesimpuls zoek….
Adriaan van Dis, De ...
'Le chien'...

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Onder andere om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Bekijk de leesclubvragen

Meer en leuker lezen met de Hebban Reading Challenge!

Wil jij graag meer én gevarieerder lezen en het hele jaar door geïnspireerd worden met leestips en artikelen, laat dan De wandelaar het eerste boek zijn van je Hebban Reading Challenge! Je kunt zelfs nu nog instappen en met terugwerkende kracht al je gelezen boeken van 2021 invoeren. Dan word ook jij aan het einde van het jaar beloond met een persoonlijk leesjaaroverzicht.