Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

16
mei 2024
om 09:22

Adriaan van Dis presenteert het nieuwe seizoen van Zomergasten

6 reacties

Auteur en presentator Adriaan van Dis presenteert het nieuwe seizoen van VPRO Zomergasten. Van 21 juli tot en met 25 augustus verschijnt er elke zondagavond om 20:15 een nieuwe aflevering die live wordt uitgezonden op NPO 2.

In 1983 maakte Adriaan van Dis zijn debuut als televisiepresentator bij de VPRO. Vanaf 1999 presenteerde hij vier seizoenen van Zomergasten. De auteur en presentator maakte het praatprogramma Hier is ... Adriaan van Dis en de reisseries Van Dis in Afrika en Van Dis in Indonesië. Vanaf dit jaar keert hij als interviewer terug naar ZomergastenVan Dis kijkt ernaar uit om een nieuw seizoen van het programma te maken:

'Drie uur kopreizen met zes bijzondere Zomergasten. De problemen van de tijd verkennen en persoonlijke hartstochten in kaart brengen. Soms doorvragen en waar nodig ook de schaamte respecteren. Nuance is geboden, maar dat staat baldadigheid niet in de weg. In een tijd van snelle meningen en heftige standpunten verlang ik naar langzame televisie. Om de geest lenig te houden. Ik kan niet wachten.'

Het programma Zomergasten is een drie uur durend interviewprogramma waarin bekende gasten uit cultuur, wetenschap en bedrijfsleven worden uitgenodigd om hun favoriete televisieavond samen te stellen aan de hand van tv- en filmfragmenten. Het nieuwe seizoen gaat van start op 21 juli. Vijf weken lang is het programma elke zondagavond te bekijken op NPO 2. 

Auteursafbeelding: © Reinier van Brummelen via VPROBron: Persbericht


Reacties op: Adriaan van Dis presenteert het nieuwe seizoen van Zomergasten

Over

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) is schrijver, journalist en televisiepresentator. Hij gro...