Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

31
oktober 2022
om 10:17

Anne-Laure Van Neer wint de 25e Knack Hercule Poirot Prijs

2 reacties

De 25e Knack Hercule Poirot Prijs gaat naar Joséphine van Anne-Laure Van Neer. Jos Pierreux wint de Knack.be publieksprijs met Besloten stad. Toni Coppers krijgt een Life Achievement Award voor zijn schrijverscarrière. De Fred Braeckman Award voor het beste debuut wordt dit jaar niet uitgereikt.

De Knack Hercule Poirot Prijs bekroont jaarlijks de beste Vlaamse misdaadroman. Knack Weekend riep de prijs in 1998 in het leven om de Vlaamse thrillerauteurs een duwtje in de rug te geven. Intussen behoren de Vlaamse krimi’s zowel kwalitatief als kwantitatief tot de internationale top.

Over de winnaar

Anne-Laure Van Neer gaf in 2010 haar job op in de toeristische sector om voltijds te gaan schrijven. Zij debuteerde in 2015 sterk als thrillerauteur met Justine waarmee ze onmiddellijk een nominatie voor de Knack Hercule Poirot Prijs in de wacht sleepte. Ook haar volgende twee boeken, Maurice en Louise, waren goed voor een nominatie. 

De jury over Joséphine:

'Anne-Laure Van Neer beoefent het genre van de misdaadkomedie. Met Joséphine bereikt ze een wonderlijke synthese van een ongewone setting (een ouderentehuis) met een even militant als humoristisch thema (het recht op zelfbeschikking). Het originele verhaal doet je vaak glim- en soms grimlachen, maar de ondertoon is ernstig. De karakters zijn sympathiek, authentiek en menselijk. Joséphine is een onmisbare handleiding voor wie keurig oud wil worden. Of niet.'

Bekijk hier alle 25 winnaars van de prijsBron: Persbericht


Reacties op: Anne-Laure Van Neer wint de 25e Knack Hercule Poirot Prijs

Gerelateerd

Over

Anne-Laure Van Neer

Anne-Laure Van Neer

Anne-Laure Van Neer (°1975) In 2015 verscheen haar debuut ‘Justine’ dat ge...

Jos Pierreux

Jos Pierreux

Jos Pierreux (1957) is een Vlaamse auteur. Hij publiceerde kortverhalen in dive...

Toni Coppers

Toni Coppers

Schrijver van misdaadromans. De 'Liese Meerhout serie' wordt momenteel verfilmd ...


Gesponsorde boeken