Hebban Newsroom

24
november 2021
om 14:53

Bestseller 60: biografie 'Amalia' van Claudia de Breij nieuw binnen op één

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 47

1.    Amalia - Claudia de Breij
2.    De magische halsband - Rutger Vink en Thomas Van Grinsven
3.    Fortuna's kinderen - Annejet van der Zijl
4.    Wen er maar aan - Maike Meijer
5.    Ik ga leven - Lale Gül

Uitgelicht

Een portret van de achttienjarige Amalia
Met Amalia zet Claudia de Breij de traditie voort die begon met Hella Haasse en Renate Rubinstein die respectievelijk Beatrix (1955) en Willem-Alexander (1985) portretteerden ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. Amalia is deze week de hoogste binnenkomer en staat met stip op nummer 1.

Snelle stijger Ik ga leven van Lale Gül
In Ik ga leven vertelt Lale Gül over haar leven als dochter in een streng soennitisch gezin, dat vooral betekent dat dingen stiekem gedaan moeten worden. Het boek won vorige week de NS Publieksprijs 2021 en deze hernieuwde aandacht resulteert in een sprong van maar liefst 21 plaatsen naar opnieuw een plekje in de top tien.

Hoe het begon voor Krüger en Munch
Holger Munch krijgt als hoofd van een nieuwe onderzoekseenheid twee nieuwe, moeilijke zaken voorgeschoteld. Hij roept de hulp in van de getalenteerde studente Mia Krüger, het begin van een vruchtbare samenwerking. Sneeuwwit van Samuel Bjørk is nieuw in de Bestseller 60 en komt binnen op nummer 8.

Barack Obama en Bruce Springsteen in gesprek
De bevriende Barack Obama en Bruce Springsteen voeren een openhartig en intiem gesprek over het leven, muziek en hun niet aflatende liefde voor Amerika. Het fraai uitgevoerde Renegades, vol kleurenfoto's en zeldzaam archiefmateriaal, is nieuw binnen in de Bestseller 60 en pakt de elfde positie.

De biografie van Willem van Oranje
Was Willem van Oranje omstreeks 1560 nog de rijkste en meest veelbelovende edelman van de Nederlanden, nog geen tien jaar later was hij alles kwijt. In De zwijger ontrafelt René van Stipriaan een van de meest onverzettelijke figuren uit de geschiedenis. Het boek komt de Bestseller 60 binnen op de 24ste positie.

Naar het volledige artikel

Bron: Bestseller 60


Reacties op: Bestseller 60: biografie 'Amalia' van Claudia de Breij nieuw binnen op één

Gerelateerd


Gesponsorde boeken